ΑρχικήsecurityYouTube: Η αφαίρεση βίντεο με οδηγίες για hacking προκάλεσε αντιδράσεις στην infosec...

YouTube: Η αφαίρεση βίντεο με οδηγίες για hacking προκάλεσε αντιδράσεις στην infosec κοινότητα

YouTubeΤο YouTube αποφάσισε να αφαιρέσει από την πλατφόρμα του τα βίντεο, που δείχνουν τρόπους για hacking επιθέσεις, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα.

Κατά μια έννοια, τα βίντεο αυτά αποτελούν εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Είναι ένας τρόπος, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εκπαίδευση για τους κινδύνους και την ασφάλεια και στην επίδειξη οδηγιών για το πώς να πραγματοποιείς μια επίθεση ή να δημιουργείς ένα ransomware ή άλλα κακόβουλα λογισμικά.

Σύμφωνα με το 9to5Google, το YouTube έκανε κάποιες αλλαγές στην πολιτική περιεχομένου του, αυτήν την εβδομάδα. Με τη νέα πολιτική, ορίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια τι θεωρείται “επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο”.

Το περιεχόμενο, που θεωρείται επικίνδυνο είναι βιντεάκια, που δείχνουν στους χρήστες πώς να κάνουν hacking και phishing επιθέσεις και πώς να παρακάμπτουν ασφαλή συστήματα ή να κλέβουν credentials και προσωπικά δεδομένα.

Αρχικά, υπήρχε η πεποίθηση ότι επρόκειτο για μια νέα αλλαγή στην πολιτική του περιεχομένου, αλλά το YouTube δήλωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, απλά τώρα θα εφαρμόζεται σε περισσότερο περιεχόμενο.

Ταυτόχρονα, το Null Byte, ένα κανάλι για ethical hacking, παρατήρησε ότι κάποια βίντεο δεν μπορούσαν να ανέβουν καθόλου στο You Tube.

Ένας YouTuber δήλωσε ότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις, όταν το YouTube δεν έχει δει καν το βίντεο (που θα έπρεπε να μεταφορτωθεί), θα οδηγήσει στον «θάνατο» των εκπαιδευτικών βίντεο σχετικά με το διαδίκτυο και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Οι θεατές και ολόκληρη η infosec κοινότητα υποστήριξαν το Null Byte. Έτσι, το YouTube αφαίρεσε τους περιορισμούς, καθιστώντας το κανάλι λειτουργικό.

Τα βίντεο, ο στόχος των οποίων είναι εκπαιδευτικός, επιστημονικός ή καλλιτεχνικός, εξαιρούνται από τους περιορισμούς του YouTube.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου καναλιού, το YouTube δήλωσε ότι η αδυναμία μεταφόρτωσης βίντεο ήταν συμπτωματική και ότι δεν σχετιζόταν με την πολιτική περιεχομένου.

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι λόγω του τεράστιου όγκου βίντεο, που διαχειρίζονται, μπορεί να γίνει κάποιο λάθος. Ωστόσο, όταν οι χρήστες ενημερώνουν το YouTube ότι έχει αφαιρεθεί ή δεν μεταφορτώνεται κάποιο βίντεο, υπάρχει γρήγορη ανταπόκριση, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η εισαγωγή περιορισμών στο περιεχόμενο μιας πλατφόρμας, όπως το YouTube δεν είναι μικρή υπόθεση. Το YouTube παρέχει ένα «σπίτι» για τα άτομα, που ενδιαφέρονται να μάθουν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς μπορεί να θέλουν ασχοληθούν με αυτό επαγγελματικά αλλά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, για οικονομικούς λόγους. Η απώλεια μιας τέτοιας πηγής γνώσης (αν τεθούν περιορισμοί) θα προκαλούσε μεγάλο πρόβλημα σε όλη την κοινότητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS