ΑρχικήsecurityΟι ειδικοί ασφαλείας ζητούν την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος

Οι ειδικοί ασφαλείας ζητούν την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος

ειδικοί

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Cyber Week που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ειδικοί και ηγέτες επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο ζήτησαν την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων, τονίζοντας ότι η μελλοντική ζώνη πολέμου θα μπορούσε να είναι ο κυβερνοχώρος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, δήλωσε σε μία ομιλία του στο συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, ότι το Ισραήλ κατάφερε να αποτρέψει, κυρίως μέσω του κυβερνοχώρου, περίπου 50 μεγάλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο προέρχονταν από το Ισλαμικό κράτος (IS), σε δεκάδες χώρες.

Στην εκδήλωση, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές πραγματοποιείται για την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, μεθόδων και ιδεών πάνω στο θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 8.000 ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, εκπροσώποι επιχειρήσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλοι, από περισσότερες από 80 χώρες.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης και τα διαρκώς εκσυγχρονισμένα εργαλεία hacking που κυκλοφορούν, οι κακόβουλοι παράγοντες αποκτούν τεράστιες δυνατότητες και όπλα, κάνοντας τη μάχη στον κυβερνοχώρο όλο και πιο επικίνδυνη και περίπλοκη.

Ο Darren Shou, αντιπρόεδρος στρατηγικής και έρευνας της Symantec, δήλωσε στο Xinhua ότι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, είναι η διασφάλιση της ικανότητας της τεχνητής νοημοσύνης να σέβεται την ιδιωτικότητα και τους κανονισμούς.

Ο Shou αναφέρθηκε ακόμα στον κίνδυνο που εγκυμονεί το συνεχώς εξυπνότερο malware. Οι υπολογιστές λειτουργούν σε μια τεράστια κλίμακα, αδιανόητη για την ανθρώπινη ικανότητα. Αυτή η τεχνολογία, αν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο Stevan Bernard, πρώην executive vice president for Global Protection Services στη Sony Pictures Entertainment, δήλωσε ότι η καταπολέμηση των μεγάλων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο είναι ένα είδος πολέμου και η εταιρεία έχει προσλάβει πολλούς ειδικούς για να κερδίσει αυτή τη κρίσιμη μάχη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS