ΑρχικήbusinessYoutube: Έρχονται αλλαγές για καλύτερο έλεγχο των προτεινόμενων βίντεο

Youtube: Έρχονται αλλαγές για καλύτερο έλεγχο των προτεινόμενων βίντεο

Οι αμφιβολίες για την ποιότητα του περιεχομένου των αυτόματων προτάσεων του Youtube αυξάνονται. Γι΄αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή καινούριων λειτουργιών.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη δυνατότητα φιλτραρίσματος όσον αφορά το είδος των βίντεο που ενδιαφέρουν τον χρήστη. Θα μπορεί κανείς να επιλέγει μια γενικότερη κατηγορία περιεχομένου που θέλει να παρακολουθήσει, καθώς ακόμη και τον δημιουργό που προτιμά. Οι ίδιες επιλογές θα δίνονται και στην λειτουργία “επόμενο” της αυτόματης αναπαραγωγής.

Youtube

Καθώς ο αλγόριθμος της εταιρείας ορισμένες φορές προτείνει περιεχόμενο φαινομενικά μη σχετικό με τα ενδιαφέροντα του χρήστη, θα δίνεται επίσης η δυνατότητα επιλογής “Μη προτεινόμενο κανάλι”. Με αυτό τον τρόπο δε θα βρίσκεται στις προτάσεις του Youtube, αλλά θα μπορεί όποτε επιθυμεί να το ψάξει. Στόχος ουσιαστικά και των δυο περιπτώσεων είναι να δοθεί στο χρήστη μεγαλύτερος έλεγχος των προτάσεων που του εμφανίζονται την εκάστοτε φορά.

Πολλές φορές επίσης γίνονται προτάσεις βασισμένες στο τι έχουν παρακολουθήσει άλλοι χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα. Θα πραγματοποιηθεί, λοιπόν, η εισαγωγή εργαλείων που θα γνωστοποιούν και στον ίδιο το χρήστη τον λόγο, για τον οποίο του εμφανίζονται οι συγκεκριμένες προτάσεις κάθε φορά.

Youtube

Όλα τα παραπάνω γίνονται σαν μια προσπάθεια του Youtube να καταπολεμήσει τις ολοένα αυξανόμενες ανησυχίες των χρηστών και των κριτικών, που αφορά το οριακά επιβλαβές περιεχόμενο που προβάλλεται. Έχει παρατηρηθεί, πως πολλές φορές ο αλγόριθμος των προτεινόμενων βίντεο μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες σε μια σειρά “κακών” προβολών από άποψη περιεχομένου, τόσο για τους ίδιους όσο και για ολόκληρη την κοινωνία.

Η ελπίδα λοιπόν είναι πως με αυτές τις αλλαγές δε θα εμφανίζονται παρόμοιες προτάσεις στο προτεινόμενο περιεχόμενο. Αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον αλγόριθμο της εταιρείας, αλλά καθώς συλλέγονται τα δεδομένα των χρηστών με βάση τις επιλογές τους, είναι πιθανόν να οδηγηθεί σε τέτοιες αλλαγές στο μέλλον.

Ορισμένες από τις βελτιώσεις που αναφέρθηκαν, είναι πολύ πιθανό να εισαχθούν στο άμεσο μέλλον αλλά για περαιτέρω αλλαγές θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS