ΑρχικήsecurityΤο παγκόσμιο κανάλι καιρού, Weather Channel, δέχτηκε επίθεση ransomware

Το παγκόσμιο κανάλι καιρού, Weather Channel, δέχτηκε επίθεση ransomware

Το παγκόσμιο κανάλι καιρού, Weather Channel, δέχτηκε επίθεση ransomware με αποτέλεσμα η ζωντανή εκπομπή να διακοπεί για περίπου 90 λεπτά.

Το Weather Channel (TWC) είναι ένα αμερικανικό κανάλι συνδρομητικής τηλεόρασης που ανήκει στο The Weather Group, LLC και το κανάλι εκπέμπει προβλέψεις και μετεωρολογικά νέα και αναλύσεις, μαζί με ντοκιμαντέρ και προγράμματα ψυχαγωγίας που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι θεατές δεν κατάφεραν να δουν χρήσιμες πληροφορίες καιρού από το www.weather.com.

Το κανάλι καιρού επιβεβαίωσε ότι το δίκτυό τους δέχτηκε επίθεση μέσω ενός tweet, προσθέτοντας ότι οι «μηχανισμοί δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας» επέτρεψαν στο κανάλι να αποκαταστήσει την υπηρεσία. «Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία για τους θεατές, καθώς εργαζόμαστε για την επίλυση του θέματος»

Weather Channel

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε περαιτέρω πληροφορίες, πέρα από το ότι οι hackers προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από εκείνη κλειδώνοντας τα συστήματα.

Το περιστατικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της FBI.

Το Weather Channel ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βιώνουμε τεχνικές δυσκολίες με τη ζωντανή μετάδοσή μας. Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS