ΑρχικήsecurityΛεπτομέρειες για το PS5: Υπάρχει κίνδυνος να τις εκμεταλλευτούν hackers;

Λεπτομέρειες για το PS5: Υπάρχει κίνδυνος να τις εκμεταλλευτούν hackers;

PS5Ο προγραμματιστής και δημιουργός video-games της Sony, Mark Cerny, έδωσε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα κονσόλα PS5. Σε μια συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι το PS5 (δεν γνωρίζουμε ακόμα την επίσημη ονομασία της κονσόλας) θα φέρει σημαντικές αλλαγές που θα αλλάξουν μια για πάντα την εμπειρία του παιχνιδιού, όπως τη γνωρίζουμε.

Τι θα δούμε στο PS5;

Φυσικά, η νέα κονσόλα θα έρθει με αρκετές τεχνικές αλλαγές, που θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα. Ο Mark Cerny μίλησε με αρκετές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, είπε ότι το PS5 θα διαθέτει βελτιωμένη CPU / GPU / Ram σε σχέση με το PS4.

“Η CPU βασίζεται στην τρίτη γενιά της σειράς Ryzen της AMD και περιλαμβάνει οκτώ πυρήνες 7nm Zen 2 microarchitecture. Η GPU θα υποστηρίζει ray tracing”.

Επιπλέον, το υπάρχον PSVR headset θα είναι συμβατό με την κονσόλα και η κονσόλα θα είναι backwards συμβατή με τα παιχνίδια του PS4, καθώς βασίζεται στην αρχιτεκτονική του PS4.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στη νέα κονσόλα, είναι ένας ειδικός SSD δίσκος, ο οποίος θα βελτιώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτωσης στα παιχνίδια. Σε μια δοκιμή που έγινε, φάνηκε ότι στο PS4 ο μέσος χρόνος φόρτωσης ήταν τα 15 δευτερόλεπτα, ενώ στο PS5 ήταν λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο. Η μείωση του χρόνου φόρτωσης είναι εντυπωσιακή.

Η Sony δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5. Έχει, ωστόσο, δηλώσει ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

Επίσης, εδώ και αρκετό καιρό η εταιρεία στέλνει devkits σε προγραμματιστές.

Hackers

Ο Mark Cerny έδωσε αρκετές λεπτομέρειες, οι οποίες μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κακόβουλους hackers. Για παράδειγμα, η πληροφορία ότι το PS5 βασίζεται στην αρχιτεκτονική του PS4, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη νέα κονσόλα αφού υπάρχουν ευπάθειες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους hackers με διάφορες γνωστές τεχνικές.

Επιπλέον, η backwards συμβατότητα με το PS4 θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους hackers για να επιτεθούν στο PS5, μόλις κυκλοφορήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS