ΑρχικήUpdatesΈκδοση Ubuntu 19.04: Βασικό χαρακτηριστικό τα snaps

Έκδοση Ubuntu 19.04: Βασικό χαρακτηριστικό τα snaps

snapsΗ Canonical ανακοίνωσε την κυκλοφορία του open-source Ubuntu 19.04 Linux. Η νέα διανομή έρχεται με καινούριες εκδόσεις για cloud, server και desktop. Η έκδοση Ubuntu 19.04 ή αλλιώς “Disco Dingo” είναι μια standard έκδοση, δηλαδή θα υποστηρίζεται από την Canonical για εννέα μήνες. Η ενημέρωση 19.04 είναι αρκετά καινοτόμα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της είναι η χρήση των “snaps”.

Σε μια συνέντευξη, ο ιδρυτής του Ubuntu και της Canonical, Mark Shuttleworth, περιγράφει τη σημασία των snaps στην ενημερωμένη έκδοση Ubuntu 19.04.

Τα snaps χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Πάνω από 2.000 εκδότες λογισμικού διανέμουν τις εφαρμογές ως snaps. Μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 30%.

Αυτό που ενθουσιάζει τον Shuttleworth σχετικά με τα snaps, είναι η δυνατότητα που παρέχουν στο GitHub. Το GitHub είναι ένα site, το οποίο χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για να δημιουργήσουν και να εκδώσουν source code. Τα snaps προσφέρουν τη δυνατότητα να γίνει παράδοση του source code από το GitHub στους χρήστες σε μια δυαδική, εκτελέσιμη μορφή, με ταχύτητα που μπορεί να συμβαδίσει με το τι παράγει το GitHub.

Μια άλλη δυνατότητα που προσφέρουν τα snaps και που συναντάμε για πρώτη φορά σε έκδοση του Ubuntu, είναι η δυνατότητα ενημέρωσης ορισμένων software dependencies σε μια πλήρη διανομή Linux, όπως το Ubuntu 19.04.

Χωρίς τα snaps, είναι δύσκολη η ενημέρωση ορισμένων software libraries.

Με τη χρήση ενός snap, ένας προγραμματιστής λογισμικού μπορεί να εκδώσει ταυτόχρονα πολλαπλές εκδόσεις που θα μπορούν να είναι διαθέσιμες σε διαφορετικές versions του Ubuntu αλλά και σε διανομές Linux.

Στο desktop, η έκδοση Ubuntu 19.04 χρησιμοποιεί το desktop περιβάλλον GNOME 3.32, το οποίο επίσης έρχεται με πολλές βελτιώσεις.

Το Ubuntu 19.04 είναι η τρίτη πιο σημαντική έκδοση που χρησιμοποιεί το GNOME μετά τη μετατόπιση του Linux από το Unity desktop του. Το Ubuntu 18.04 ήταν η πρώτη έκδοση που χρησιμοποίησε το GNOME desktop, τον Απρίλιο του 2018. Με την έκδοση 19.04, εντάσσονται κάποια στοιχεία του Unity στο GNOME, για να καλύψει τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS