ΑρχικήsecurityBug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους άμεσα – ειδικά αν έχουν κάνει tweets οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 2014 και 2019.

twitter-bug-afftected-private-tweets

Προφανώς, ένα σφάλμα που επηρεάζει το Twitter από το 2014 εξέθεσε τα tweets ορισμένων Android χρηστών που υποτίθεται ότι ήταν ιδιωτικά.

Το Twitter με μια δήλωση αποκάλυψε τις λεπτομέρειες που αφορούσαν ένα ελάττωμα ασφαλείας αφού αυτό επιλύθηκε στις 14 Ιανουαρίου. Να τονίσουμε πως το σφάλμα δεν επηρέασε τους χρήστες που χρησιμοποιούν Twitter από iOS ή από τον υπολογιστή τους.

Το συγκεκριμένο bug ανάγκαζε την εφαρμογή Twitter για Android να απενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις “Προστατέψτε τα Tweets σας” για τους χρήστες του Android που πραγματοποίησαν ορισμένες αλλαγές στις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους, όπως η αλλαγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέεται με το λογαριασμό.

Συνολικά, το bug ήταν ενεργό για περίοδο 5 ετών από τις 3 Νοεμβρίου 2014 έως τις 14 Ιανουαρίου 2019. Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λέει ότι δεν έχει πλήρης εικόνα για τον αριθμό των λογαριασμών Android που επηρεάστηκαν.

Το Twitter απευθύνθηκε στους επηρεαζόμενους χρήστες για να τους ενημερώσει για το σφάλμα και επίσης επανέφερε τις ρυθμίσεις τους. Παρ ‘όλα αυτά, συνιστάται στους χρήστες να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου τους για να διασφαλίσουν ότι έχουν ρυθμιστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Το κοινωνικό δίκτυο, ερευνάται εδώ και καιρό από την Ε.Ε. για τις πρακτικές συλλογής προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τους νέους κανόνες του GDPR. Πλέον όμως βρίσκεται υπό νέα έρευνα περί ιδιωτικής ζωής από την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC), για το ελάττωμα ασφαλείας που προκάλεσε το σφάλμα των tweets.

Αν το Twitter αποτύχει να βελτιώσει τις πρακτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής, θα αντιμετοπίσει ένα υψηλό πρόστιμο από την Ε.Ε., το οποίο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του GDPR, θα φτάσει περίπου στο 4% από τα ετήσια έσοδα της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS