ΑρχικήsecurityΟι αρχές ερευνούν την υπόθεση hacking των sites του FBI

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση hacking των sites του FBI

sitesΣε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε σε ένα περιστατικό παραβίασης, κατά το οποίο μια ομάδα hackers παραβίασε sites που σχετίζονται με το FBI και δημοσίευσε στο διαδίκτυο 1.400 αρχεία με προσωπικά δεδομένα αστυνομικών και ομοσπονδιακών πρακτόρων.

Οι αρχές έχουν αρχίσει να διερευνούν την υπόθεση και συμπεραίνουν ότι η κλοπή των δεδομένων έγινε μάλλον από websites που σχετίζονταν με απόφοιτους της Εθνικής Ακαδημίας του FBI.

Τα αρχεία περιελάμβαναν πληροφορίες για υπαλλήλους του FBI, του Secret Service, του Capitol Police, του U.S. Park Police και άλλων οργανισμών καθώς και πληροφορίες για αστυνομικούς στη Βόρεια Καρολίνα και τη Φλόριντα.

Το FBI National Academy Associates δήλωσε ότι οι πληροφορίες, που διέρρευσαν, προέρχονταν από κάποια sites του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει σχεδόν 17.000 μέλη σε ολόκληρη τη χώρα και σε 174 χώρες. Ακόμα, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να ερευνηθεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ομάδας, η εθνική βάση δεδομένων της δεν επηρεάστηκε. Τα τρία sites, που επηρεάστηκαν, χρησιμοποιούσαν λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

“Εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξε εγκληματική δραστηριότητα, θα διώξουμε τους ενόχους, όπως ορίζει ο νόμος”, δήλωσε η ομάδα, με έδρα το Quantico, Virginia.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα της ομάδας hackers που παραβίασε τα sites και δημοσίευσε τα δεδομένα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι η έδρα τους βρίσκεται στην Ουκρανία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS