ΑρχικήsecurityEthiHak 2019: Η τελική δεκάδα!

EthiHak 2019: Η τελική δεκάδα!

Για ακόμη μια χρονιά η μεγάλη μάχη έλαβε τέλος, οι οθόνες έσβησαν και το διήμερο του EthiHak θα αφήσει σε όλους εμάς υπέροχες αναμνήσεις. Το EthiHak 2019 έλαβε τέλος και ευχόμαστε όσοι παραβρέθηκαν να βίωσαν μια ευχάριστη εμπειρία αλλά και να έμαθαν πολλά και καινούρια πράγματα. Τα φετινά σενάρια κάλυπταν από reversing, crypto και πολύ web, μεταξύ άλλων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρέα μας φέτος μεγάλωσε ακόμα περισσότερο καθώς συμμετείχαν πολλοί νέοι επίδοξοι hackers που αποφάσισαν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις ικανότητες τους στο EthiHak.

Επειδή αρκετοί ήταν οι συμμετέχοντες που βρίσκονται ακόμα στο ξεκίνημα της hacking καριέρας τους, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε να κυνηγάτε το όνειρο σας και να μην σας απογοητεύει καμία δυσκολία. Το ethical hacking πέρα από το ταλέντο που όλοι σας διαθέτετε, χρειάζεται και επιμονή για να πετύχετε τον στόχο σας. Ο διαγωνισμός EthiHak διοργανώνεται κάθε χρόνο για να σας βοηθήσει να φτάνετε λίγο πιο κοντά στον στόχο σας. Για αυτό μην το βάζετε κάτω!

EthiHak

Πριν κλείσει αυτό το κεφάλαιο για φέτος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στο διαγωνισμό και φυσικά όλους όσους δούλεψαν σκληρά για το επιτυχημένο αυτό αποτέλεσμα.

Αρχικά, ένα μεγάλο μπράβο στο 9ο Συνέδριο Infocom Security που φιλοξενεί το EthiHak για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι μεγάλη μας χαρά να μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με το μεγαλύτερο συνέδριο κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διαγωνιζόμενους του EthiΗak, σε όποιο σημείο και αν έφτασαν και από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν συμμετείχαν, και στην Odyssey που φρόντισε και φέτος να δώσει ακόμα ένα κίνητρο στα παιδιά του EthiΗak να συμμετάσχουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πλατφόρμα Hack The Box που φιλοξένησε τα φετινά challenges και βοήθησε έμπρακτα την προσπάθεια του Secnews και του EthiHak.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη οικογένεια του SecNews και τους συνεργάτες του που συνείσφεραν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο οφείλουμε να το δώσουμε στα παιδιά που συμμετείχαν στο φετινό Ethihak και ειδικότερα στους νικητές.

Σύμφωνα με την κατάταξη:

  1. Πούπος Δήμος (Wednesday)
  2. Μουρούσιας Νίκος (Deltaclock)
  3. Ρογδάκης Θωμάς (makelarisjr)
  4. Μαντάκος Γιώργος (GeoMSK)
  5. Τσαπραλής Μιχάλης (220)
  6. Καγιούλης Κώστας (Doublekay)
  7. Σαρρίδης Νικόλας-Αθανάσιος (Friendzone)
  8. Αγγελόπουλος Αριστείδης-Γεώργιος (Permissiondenied)
  9. Θαλασσινός Αθανάσιος (Checkm8)
  10. Κουρίας Δημήτριος (Hallelujah)

Όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έχουν ηλικία 14-25 θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν για το ECSC 2019, επομένως όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η τελική δεκάδα θα καθοριστεί από τις προπονήσεις. Θα ανακοινώσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στο ecsc.gr στο secnews.gr αλλά και στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το πρόγραμμα των προπονήσεων αλλά και το ποιοι θα συμμετάσχουν αναλυτικά. Γι’ αυτό παραμείνετε συντονισμένοι!

Πριν πέσει η αυλαία για φέτος θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στόχος της προσπάθειας του SecNews αλλά και του EthiHak είναι να αναδείξει τους ethical hackers – τους ηθικούς hackersκαι όχι να παροτρύνει την κακόβουλη εκμετάλλευση ευπαθειών. Στην ουσία, οι νέοι που ασχολούνται με την πληροφορική και δη με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, μαθαίνουν πως μπορούν να βρίσκουν αδυναμίες στα συστήματα ώστε να μπορούν να τις διορθώνουν και όχι να τις εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για το επόμενο EthiΗak contest, ελπίζοντας η παρέα μας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο!

See you soon…

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS