ΑρχικήsecurityΕυπάθεια στον Internet Explorer μπορεί να χρησιμοποιηθεί από hackers

Ευπάθεια στον Internet Explorer μπορεί να χρησιμοποιηθεί από hackers

Explorer Η Microsoft τον τελευταίο καιρό έχει αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα ασφαλείας στα προϊόντα της. Τώρα, ένα από αυτά τα ζητήματα αφορούν στον Internet Explorer. Αν και ο browser έχει χάσει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Πρόσφατα όμως, αποκαλύφθηκε ένα ζήτημα, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες του browser.

Το ζήτημα έχει να κάνει με ένα file format, που ονομάζεται MHTs. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, πρόκειται για το format που χρησιμοποιούσε η Microsoft για την αποθήκευση ιστοσελίδων στον Internet Explorer.

Σήμερα, τα websites αποθηκεύονται ως πρότυπα και τυπικά αρχεία HTML. Ωστόσο, ο Internet Explorer έχει ακόμα τη δυνατότητα να τα ανοίγει.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο κίνδυνος;

Τα αρχεία MHT ανοίγουν αυτόματα στον Internet Explorer. Επιπλέον, ένα ειδικά κατασκευασμένο αρχείο MHT μπορεί να δώσει σε hackers τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε τοπικά αρχεία με το άνοιγμα του αρχείου και μόνο.

Ποιος επηρεάζεται από αυτή την ευπάθεια;

Έχει βρεθεί ότι η συγκεκριμένη ευπάθεια επηρεάζει τον Internet Explorer 11 στα Windows 7, Windows 10 και Windows Server 2012 R2.

Η Microsoft δήλωσε ότι γνωρίζει γι’ αυτή την ευπάθεια αλλά δεν είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι άμεσα για να τη διορθώσει. Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι κάτι που θα σκεφτεί στο μέλλον.

Αν και δεν χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι τον Internet Explorer πια, δεν σημαίνει ότι η ευπάθεια δεν πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Υπάρχουν ακόμα αρκετές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον browser επειδή είναι συμβατός με συγκεκριμένες υπηρεσίες της Microsoft.

Επιπλέον, κάποια συστήματα Windows έρχονται με τον Internet Explorer προ-εγκατεστημένο.

Επομένως, από τη στιγμή που χρησιμοποιείται πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα, καθώς είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάποιος χρήστης σε κίνδυνο. Το άνοιγμα ενός αρχείου MHT είναι αρκετό για να λάβουν δράση οι hackers.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS