ΑρχικήsecurityΟι IT προειδοποιούν για τις εσωτερικές απειλές σε μια επιχείρηση!

Οι IT προειδοποιούν για τις εσωτερικές απειλές σε μια επιχείρηση!

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών στον τομέα της πληροφορικής και της ασφάλειας φοβάται τις εσωτερικές απειλές σε μια επιχείρηση. Και αυτές οι ανησυχίες δικαιολογούνται, καθώς περίπου το 75% των επαγγελματιών πληροφορικής λένε ότι είναι ευάλωτοι σε εσωτερικές απειλές, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Gurucul, της εταιρείας ασφάλειας και ανίχνευσης απάτης.

Η έκθεση εξέτασε περισσότερους από 650 διεθνείς επαγγελματίες πληροφορικής για τον προσδιορισμό των εσωτερικών απειλών στις επιχειρήσεις. Οι απειλές εσωτερικών παραγόντων είναι πολύ ζωντανές, ενώ οι ερωτηθέντες κατατάσσουν το σφάλμα των χρηστών (39%) και τους κακόβουλους insiders (35%) έναντι μιας επίθεσης (26%) ως πιο κρίσιμα προβλήματα.

επιχείρηση

Οι εσωτερικές απειλές έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν όλες τις βιομηχανίες, αλλά ο κατασκευαστικός τομέας αποδείχθηκε ότι κινδυνεύει περισσότερο, με το 16% των επαγγελματιών πληροφορικής να αναφέρουν ότι είναι “εξαιρετικά ευάλωτες”. Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης ακολουθεί με 10%, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι ερωτηθέντες από τον τομέα της τεχνολογίας ανέφεραν ότι οι κύριοι προβληματισμοί τους αφορούν τους κακόβουλους εσωτερικούς χρήστες, καθώς η λιανική βιομηχανία έχει υψηλά ποσοστά αναφορικά με το σφάλμα χρήστη και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η υγειονομική περίθαλψη υψηλά ποσοστά παραβιασμένων λογαριασμών. Οι εσωτερικές απειλές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του όγκου των εταιρικών δεδομένων που μετακινούνται σε cloud συσκευές και εφαρμογές, με αποτέλεσμα την ανάγκη για ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία αυτών των δεδομένων.

Μόνο το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν σε θέση να ανιχνεύσει απειλές σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο, η πλειοψηφία των εταιρειών (61%) αποδίδει προτεραιότητα στον εντοπισμό και την πρόληψη των απειλών κατά των εμπιστευτικών πληροφοριών και το 39% δήλωσε ότι επικεντρώνεται στην πρόβλεψη και την ανταπόκριση.

Για να παραμείνουν προστατευμένοι, οι περισσότεροι οργανισμοί (61%) δήλωσαν ότι παρακολουθούν τους χρήστες και τις συσκευές για την ανίχνευση εσωτερικών απειλών. Μόνο το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι παρακολουθούν προνομιακούς και υπηρεσιακούς λογαριασμούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS