ΑρχικήsecurityΠροσοχή! Επικίνδυνο Phishing email σε χρήστες της Apple

Προσοχή! Επικίνδυνο Phishing email σε χρήστες της Apple

Μεγάλη προσοχή! Όσοι είστε κάτοχοι μιας Apple συσκευής κινδυνεύετε από μια νέα phishing καμπάνια που στόχο έχει την κλοπή των προσωπικών και οικονομικών δεδομένων σας.

«Είναι πολύ εύκολο να την πατήσετε με το συγκεκριμένο phishing email.» , δήλωσε ο Ντάνιελ Μπέι, ειδικός ασφαλείας.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ένα νόμιμο και πραγματικό email της Apple.

Το phishing email της Apple ισχυρίζεται ότι λείπουν βασικές πληροφορίες από τον λογαριασμό σας και χρειάζεται να τον επαληθεύσετε κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο.

Apple

Κάνοντας κλικ, είτε θα σας ζητηθεί να προσθέσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε αυτόματα σας έχουν κλέψει τα διαπιστευτήρια σας, είτε θα γίνει λήψη ενός κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Επειδή λοιπόν οι κίνδυνοι του διαδικτύου είναι πολλοί και όπως μας αποδεικνύει και η συγκεκριμένη είδηση είναι κρυμμένοι με τρόπο που δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε, οφείλουμε πάντα να είμαστε καχύποπτοι και αρκετά προσεκτικοί.

Επιλέξτε κωδικούς πρόσβασης που είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος και βεβαιωθείτε ότι οι ενημερώσεις του υπολογιστή σας γίνονται τακτικά.

Το σημαντικότερο από όλα είναι να τσεκάρετε πάντα πολύ προσεκτικά ένα μήνυμα και ειδικά τα headers του πριν κάνετε οποιοδήποτε κλικ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS