ΑρχικήSecurityΕπίθεση ransomware χτυπά τον προμηθευτή αλκοόλ Skanlog

Επίθεση ransomware χτυπά τον προμηθευτή αλκοόλ Skanlog

Η μοναδική εταιρεία λιανικής πώλησης οινοπνευματωδών ποτών της Σουηδίας, η Systembolaget, έχει προειδοποιήσει ότι τα ποτά ενδέχεται σύντομα να εξαντληθούν, μετά από επίθεση ransomware που έβγαλε εκτός λειτουργίας έναν από τους κύριους προμηθευτές ποτών της, τη Skanlog.

Δείτε επίσης: Hive ransomware: Αμοιβή 10 εκατομμύρια για πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του

επίθεση ransomware Skanlog

Ο Σουηδός προμηθευτής ποτών Skanlog, χτυπήθηκε πρόσφατα από επίθεση ransomware από τη Βόρεια Κορέα, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η επίθεση επηρέασε τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι τρεις μεγάλες αποθήκες ποτών δεν μπορούσαν να στείλουν αγαθά στα καταστήματα λιανικής της Systembolaget.

Η Systembolaget είναι μια κρατική αλυσίδα καταστημάτων οινοπνευματωδών ποτών, η μόνη στη Σουηδία που επιτρέπεται να πουλά αλκοολούχα ποτά με περισσότερο από 3,5% αλκοόλ κατ’ όγκο. Σύμφωνα με τη δήλωση της Systembolaget, οι διακοπές εφοδιασμού στη Skanlog λόγω της επίθεσης ransomware, επηρεάζουν το ένα τέταρτο του όγκου πωλήσεων του λιανοπωλητή.

Δείτε ακόμα: Knight ransomware: Πωλείται ο source code

Αν και δεν υπάρχουν ελλείψεις σε ποτά αυτή τη στιγμή, η συνολική κατάσταση θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα η Skanlog μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της. Εν τω μεταξύ, ο προμηθευτής δεν μπόρεσε να πει πότε θα συνεχίσει να αποστέλλει αλκοόλ, αφήνοντας τους Σουηδούς να εφοδιαστούν εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Skanlog, Mona Zuko, η εταιρεία στοχοποιήθηκε με επίθεση ransomware από βορειοκορεάτες hacker οπλισμένους με το στέλεχος ransomware Lockbit 3.0. Οι εισβολείς κρυπτογράφησαν τα αρχεία της εταιρείας το βράδυ της 21ης ​​Απριλίου.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία Carolina Foods έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Ποιες είναι οι τεχνικές πρόληψης από επιθέσεις ransomware;

Μια σημαντική τεχνική πρόληψης από επιθέσεις ransomware, όπως αυτή στην Skanlog, είναι η εκπαίδευση των χρηστών. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που συνδέονται με το άνοιγμα ύποπτων email ή την επίσκεψη σε μη ασφαλείς ιστοσελίδες. Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείται ένα ενημερωμένο αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Σε περίπτωση επίθεσης ransomware, τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν από το αντίγραφο ασφαλείας χωρίς την ανάγκη να πληρωθούν λύτρα. Η χρήση ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας είναι άλλη μια τεχνική πρόληψης. Το λογισμικό αυτό μπορεί να ανιχνεύσει και να μπλοκάρει τις επιθέσεις ransomware πριν αυτές προλάβουν να προκαλέσουν ζημιά. Τέλος, η χρήση προηγμένων τεχνικών ανίχνευσης απειλών, όπως η ανίχνευση συμπεριφοράς και η ανάλυση της κυκλοφορίας του δικτύου, μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη και την αντιμετώπιση των επιθέσεων ransomware σε πρώιμο στάδιο.

Πηγή: cybernews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS