ΑρχικήinetΠως να επιλέξετε τον καλύτερο browser για εσάς

Πως να επιλέξετε τον καλύτερο browser για εσάς

Ερώτηση: Ποιος browser είναι ο καλύτερος για τον υπολογιστή μου;

Απάντηση: Η επιλογή ανάμεσα στους browser μπορεί να είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα έχετε να πάρετε για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet.

Είναι σύνηθες για τους χρήστες να χρησιμοποιούν απλά ό, τι είναι προ-εγκατεστημένο στον υπολογιστή, αλλά μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά την ασφάλεια, τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις, εάν μεταβείτε σε μία από τις πολλές διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές.

Ο μόνος browser που δεν σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε είναι ο Internet Explorer της Microsoft, καθώς είναι φορτωμένος με παλιά τεχνολογία που είναι πολύ πιο εύκολη στις εκμεταλλεύσεις από hacker.

browser

Ασφάλεια

Επειδή ο browser είναι το παράθυρο σας για τα πάντα στο διαδίκτυο, γίνεται συνέχεια στόχος των hacker που χρησιμοποιούν μια ευρεία γκάμα μεθόδων για να σας εκμεταλλευτούν.

Η ασφάλεια είναι επίσης ένας κινούμενος στόχος, καθώς νέες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται και ενημερώνονται τακτικά – γι ‘αυτό το λόγο, η διατήρηση οποιασδήποτε ενημερωμένης έκδοσης στον browser που χρησιμοποιείτε είναι κριτικής σημασίας.

Στο φετινό ετήσιο διαγωνισμό Pwn2Own για computer-hacking, Safari, Firefox και Edge έπεσαν θύματα εκμεταλλεύσεων από τις πρώτες δύο ημέρες του διαγωνισμού, ενώ ένας μηχανικός στο Google ανακάλυψε ένα μεγάλο exploit στον Chrome εβδομάδες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού.

Αυτό οδήγησε όλες τις εταιρείες στο να δημιουργήσουν επιδιορθώσεις για τις νέες «τρύπες» που ανακαλύφθηκαν, οι οποίες γενικά εφαρμόζονται αυτομάτως.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι browser είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις, και ανεξάρτητα από όποιον θεωρείται ασφαλέστερος σήμερα, θα θεωρείται πιθανώς λιγότερο ασφαλής αύριο καθώς ανακαλύπτονται συνεχώς νέες εκμεταλλεύσεις.

Η Opera ανακοίνωσε πρόσφατα την προσθήκη δωρεάν επιλογής VPN στους browser της , οπότε αν χρησιμοποιείτε πολύ δημόσιο Wi-Fi ή θέλετε να κρατήσετε τον ISP σας κρυφό κατά τις αναζητήσεις σας, αυτό είναι ένας εύκολος τρόπος να χρησιμοποιήσετε ένα VPN.

Επίδοση

Αυτός ο τομέας είναι λίγο περίπλοκος γιατί μεταβλητές όπως το λειτουργικό σύστημα, πόσες καρτέλες τείνετε να ανοίγετε και οι πόροι που είναι διαθέσιμοι στον υπολογιστή σας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Για παράδειγμα, αν έχετε έναν παλαιότερο υπολογιστή ή μια πιο αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ο Opera browser έχει χαρακτηριστικά ειδικά σχεδιασμένα στο να βελτιώνουν την απόδοση αυτών των καταστάσεων.

Εάν έχετε έναν νέο υπολογιστή με μεγάλη μνήμη RAM, έναν γρήγορο σκληρό δίσκο και μεγάλες ταχύτητες στο διαδίκτυο, τα ζητήματα επιδόσεων επηρεάζονται κυρίως από τον αριθμό των καρτελών του προγράμματος περιήγησης που ανοίγετε ταυτόχρονα.

Κάθε καρτέλα απαιτεί πρόσθετη λειτουργική μνήμη (RAM) και μερικά website, όπως το Facebook, τείνουν να καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες μνήμης οπότε το να κλείσετε τις μη απαραίτητες καρτέλες θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε.

Αν θέλετε να προσαρμόσετε τον browser σας με πολλά πρόσθετα, ο Chrome έχει μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό διαθέσιμων επιλογών. Εάν θέλετε να προσθέσετε λειτουργικότητα, αλλά θέλετε περισσότερη ιδιωτικότητα, ο Firefox είναι καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η καλύτερη επιλογή

Δεν υπάρχει λύση ενιαίου μεγέθους, οπότε θα χρειαστεί να πειραματιστείτε με τον κάθε browser για να δείτε ποιος προσφέρει την καλύτερη συνολική εμπειρία.

Επίσης μια καλή ιδέα είναι να έχετε πάντα τουλάχιστον δύο προγράμματα περιήγησης σε όλες τις συσκευές σας, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα τα προβλήματα μετάβασης σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Με την απλή εναλλαγή των προγραμμάτων περιήγησης, μπορείτε να προσδιορίσετε αν πρόκειται για πρόβλημα σύνδεσης ή για πρόβλημα του browser.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS