ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν sites σχετικά με το FBI και διέρρευσαν δεδομένα

Hackers παραβίασαν sites σχετικά με το FBI και διέρρευσαν δεδομένα

FBI Σύμφωνα με το Techcrunch, μια ομάδα hackers παραβίασε ιστοσελίδες, που σχετίζονται με το FBI και δημοσίευσε στο διαδίκτυο έναν τεράστιο αριθμό αρχείων, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα αστυνομικών και ομοσπονδιακών πρακτόρων των ΗΠΑ.

Ένας από τους hackers ισχυρίστηκε ότι έχει κλέψει “πάνω από ένα εκατομμύριο προσωπικά δεδομένα“. Τα δεδομένα αυτά, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ανήκουν σε εργαζόμενους ομοσπονδιακών υπηρεσιών και δημόσιων οργανισμών.

Το TechCrunch αναφέρει ότι έχουν παραβιαστεί τουλάχιστον τρεις ιστοσελίδες που σχετίζονται με το FBI National Academy Association. Ο ρόλος του συγκεκριμένου φορέα είναι η προώθηση της ηγεσίας και της κατάρτισης στην ακαδημία κατάρτισης του FBI, που βρίσκεται στο Quantico, VA.

Η ομάδα hackers απέσπασε το περιεχόμενο από τους web servers, το οποίο περιελάμβανε 4000 αρχεία και πολλά αντίγραφα. Στη συνέχεια ανέβασε τα αρχεία στο δικό της site. Τα στοιχεία που διέρρευσαν αφορούσαν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων, τίτλους εργασίας, κυβερνητικά emails, και ταχυδρομικές διευθύνσεις.

Σε μια επικοινωνία του TechCrunch με έναν από τους hackers, αποκαλύφθηκε ότι έγινε hacking σε περισσότερα από 1000 sites. Οι hackers επεξεργάζονται τα αρχεία και σύντομα θα τα θέσουν προς πώληση.

Οι hackers ρωτήθηκαν επίσης για το αν θεωρούν επικίνδυνη αυτή τη διαρροή για τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και τους αστυνομικούς. Η απάντησή τους ήταν: «Μάλλον ναι».

Οι hackers συχνά κλέβουν δεδομένα και στη συνέχεια τα πωλούν σε hacker forums και σε αγορές του dark web. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ανέφεραν ότι θα διαθέσουν κάποια από τα αρχεία δωρεάν για να δείξουν ότι υπάρχει κάτι «ενδιαφέρον» σε αυτά.

Μάλιστα ο hacker έστειλε και ένα link με κάποιο- σχετικό με το FBI- site που είχε επίσης χακαριστεί, για να δείξει ότι όντως έχουν καταφέρει να παραβιάσουν πολλά websites.

Ο hacker, με τον οποίο υπήρξε η επικοινωνία, είπε επίσης ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε «public exploits». Αυτό σημαίνει ότι τα sites που παραβιάστηκαν δεν είχαν λάβει ενημερώσεις και δεν προστατεύονταν σωστά.

Μεταξύ άλλων, ο hacker παρουσίασε αποδείξεις και για άλλα sites που χάκαραν. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ένα subdomain της εταιρείας Foxconn.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS