Αρχικήsecurity"Ήρωας" που σταμάτησε το WannaCry δηλώνει ένοχος για άλλες εγκληματικές ενέργειες

“Ήρωας” που σταμάτησε το WannaCry δηλώνει ένοχος για άλλες εγκληματικές ενέργειες

Ένας βρετανός ερευνητής ασφάλειας υπολογιστών κάποτε χαρακτηρίστηκε  ως «ήρωας» αφού βοήθησε στην αποφυγή μιας καταστροφικής έκρηξης του ransomware WannaCry και αργότερα κατηγορήθηκε για τη δημιουργία malware με σκοπό να επιτεθεί στο τραπεζικό σύστημα. Ο Hutchins παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι δεν τον κατηγορούν άδικα οι ΗΠΑ για τις συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες.

WannaCry

Ο Marcus Hutchins, ο οποίος συνελήφθη το 2017 δημιουργώντας έκπληξη στην κοινότητα ασφάλειας υπολογιστών, παραδέχτηκε την ενοχή του σε εγκληματικές ενέργειες που συνδέονται με την δραστηριότητα το 2014 και το 2015.

“Λυπάμαι για αυτές τις ενέργειες και δέχομαι την πλήρη ευθύνη για τα λάθη μου”, δήλωσε ο 24χρονος Hutchins, γνωστός με το ψευδώνυμό του “MalwareTech”, σημειώνοντας ότι οι κατηγορίες αφορούσαν τη δραστηριότητά του πριν από την εργασία του στην ασφάλεια.

“Έχοντας μεγαλώσει, πλέον χρησιμοποιώ τις δεξιότητες μου στο hacking για εποικοδομητικούς σκοπούς. Θα συνεχίσω να αφιερώνω το χρόνο μου για να κρατώ τους ανθρώπους ασφαλείς από επιθέσεις malware“.

O Hutchins το 2017 βρήκε ένα “διακόπτη” για να εμποδίσει την εξάπλωση της καταστροφικής έκρηξης ransomware WannaCry, με τα media να τον αποκαλούν ήρωα.

Λίγες μήνες αργότερα συνελήφθη μετά τη συμμετοχή του στο Def Con (συγκέντρωση hacker)  στο Las Vegas.

Η υπόθεση πυροδότησε κύματα συζητήσεων από τους επικριτές που υποστήριξαν ότι οι ερευνητές συχνά εργάζονται με κώδικα υπολογιστή που μπορεί να αναπτυχθεί για κακόβουλους σκοπούς.

Banking Trojan

Η κατηγορία αναλυτικά ήταν η παρακάτω: Οι αρχές κατηγόρησαν τον Hutchins και άλλο ένα άτομο ότι είχαν κατασκευάσει και διανείμει το ” banking Trojan ” του Kronos, ένα malware που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε online banking sites.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Hutchins ήταν μέρος μιας συνωμοσίας για τη διανομή του εργαλείου hacking στις λεγόμενες dark αγορές.

Απελευθερώθηκε με εγγύηση, ενώ περιμένει την πραγματοποίηση της δίκης του, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να εργάζεται για μια επιχείρηση ασφαλείας. Διατήρησε την αθωότητά του και κέρδισε την υποστήριξη πολλών άλλων στο επάγγελμά του.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ δεν απάντησαν σε ερώτημα σχετικά με την υπόθεση. Ωστόσο, τα δικαστικά έγγραφα που δημοσίευσε το ZDNet έδειξαν ότι ο Hutchins θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και ένα χρόνο στη φυλακή για κάθε μία από τις ποινικές υποθέσεις μαζί με οικονομικές κυρώσεις.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS