ΑρχικήsecurityΟι hacker κλέβουν τα στοιχεία των αιτούντων από τρία κολέγια των ΗΠΑ

Οι hacker κλέβουν τα στοιχεία των αιτούντων από τρία κολέγια των ΗΠΑ

Οι hacker έχουν κλέψει δεδομένα αιτούντων από το Oberlin College του Οχάιο, το Grinnell College με έδρα την Iowa και το Hamilton College της Νέας Υόρκης και αναζητούν χρήματα από τους μαθητές για να ανακτήσουν τα αρχεία τους.

hacker

Οι hacker προσφάτως στόχευσαν το πανεπιστήμιο Oberlin, το Grinnell College και το κολλέγιο Hamilton, κλέβοντας στοιχεία για τους φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση για εισαγωγή στα σχολεία τους, σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι hacker μπορούσαν να παραπλανήσουν τα μέλη του πανεπιστημιακού προσωπικού για την παροχή κωδικών πρόσβασης, γεγονός που τους επέτρεψε να ελέγξουν τις βάσεις δεδομένων που στέγαζαν πληροφορίες από τους αιτούντες φοιτητές.

Οι hacker ζητούσαν ένα bitcoin – περίπου $ 3.800 αυτή τη στιγμή – από τους μαθητές για να ανακτήσουν το “αρχείο εισαγωγής” τους, το οποίο περιλαμβάνει συστάσεις καθηγητών και σχόλια από το τμήμα εισαγωγών, μεταξύ των άλλων δεδομένων.

Σύμφωνα με το Journal, οι διαδικασίες εισαγωγής σε κάθε επιλεγμένο κολέγιο γίνονταν χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Slate, από την Technosolutions. Αφού οι hacker αποκτούσαν τους κωδικούς πρόσβασης που τους επέτρεψαν να έχουν πρόσβαση στα δίκτυα college, φέρονται να στόχευαν το λογισμικό Slate για να αποκτήσουν τα στοιχεία των σπουδαστών.

Ο κ. Alexander Clark, Διευθύνων Σύμβουλος της Technosolutions, δήλωσε στο Journal ότι η εταιρεία είναι σε επαφή με τα τρία στοχευμένα πανεπιστήμια. Ο Clark δήλωσε ότι ζήτησε από τα σχολεία “να αναθεωρήσουν τις πρακτικές ασφαλείας των συστημάτων ενιαίας σύνδεσης και επαναφοράς κωδικού πρόσβασης”.

Τα κολέγια ανέφεραν στο Journal ότι διερευνούν το περιστατικό και ενημερώνουν τους μαθητές που έχουν πληγεί.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS