ΑρχικήsecurityΚανείς δεν μπορεί να αποτρέψει μια νέα μεγάλη επίθεση, παρόμοια με το...

Κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει μια νέα μεγάλη επίθεση, παρόμοια με το WannaCry

WannaCryΗ Jeanette Manfra από την CISA, δήλωσε πρόσφατα σε ένα συνέδριο, ότι μια επίθεση σαν αυτή του WannaCry είναι πολύ πιθανό να συμβεί ξανά και ότι οι ειδικοί ασφαλείας δεν θα μπορούσαν να την εμποδίσουν εύκολα.

Σύμφωνα με την Manfra, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του WannaCry ήταν η ικανότητά του να εξαπλώνεται εξαιρετικά γρήγορα. Αυτό ήταν που το ξεχώρισε από άλλες ransomware επιθέσεις.

“Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε ποτέ να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο”, δήλωσε, ακόμα, η Manfra.

Η ειδικός πιστεύει ότι ακόμα και οι ίδιοι οι hackers, που κρύβονταν πίσω από τις επιθέσεις, δεν θα είχαν φανταστεί στην αρχή, ότι το ransomware θα προκαλούσε τόσο μεγάλες ζημιές.

Το WannaCry εκμεταλλεύτηκε ευάλωτες συσκευές και επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Πολλές μεγάλες και μικρές εταιρείες έπεσαν θύμα του ransomware και έχασαν εκατομμύρια δολάρια.

Οι hackers πίσω από τις επιθέσεις συνδέθηκαν με τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεψαν hacking εργαλεία από την NSA και τα αξιοποίησαν για τη διανομή του WannaCry.

Η διάδοση του WannaCry σταμάτησε κατά λάθος από τον ερευνητή ασφαλείας Marcus Hutchins. Χάρη στον ερευνητή, αποφεύχθηκαν εκατομμύρια μολύνσεις συσκευών.

BlueKeep

Σύμφωνα με μια πρόσφατη προειδοποίηση των ερευνητών της CISA, περίπου ένα εκατομμύριο συσκευές, που λειτουργούν με Windows 7 ή παλαιότερη έκδοση, είναι ευάλωτες σε μια άλλη απειλή, το BlueKeep. Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτή η απειλή θα μπορούσε να προκαλέσει τόσα προβλήματα όσο και το ransomware WannaCry.

Τόσο το WannaCry όσο και το BlueKeep έχουν την ικανότητα να εξαπλώνονται απίστευτα γρήγορα σε πολλές συσκευές στο ίδιο δίκτυο.

Κάποιοι ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι το BlueKeep θα αξιοποιηθεί για την πραγματοποίηση μιας παρόμοιας τεράστιας επίθεσης.

Η NSA προειδοποίησε τους χρήστες, που χρησιμοποιούν τα παραπάνω ευάλωτα λειτουργικά συστήματα, να ενημερώσουν το λογισμικό τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS