ΑρχικήinetWindows 7: Η Microsoft λήγει την υποστήριξη την Τρίτη

Windows 7: Η Microsoft λήγει την υποστήριξη την Τρίτη

Από την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023, οι εκδόσεις Windows 7 Professional και Enterprise δεν θα λαμβάνουν πλέον εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας για την επιδιόρθωση κρίσιμων ή σημαντικών ευπαθειών.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Windows 7

Τα Windows 7 είναι ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009 και έκτοτε έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows. Είναι γνωστό για το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας του και τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας του, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χρήστες.

Aρχικά η λήξη της υποστήριξής του ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο του 2015. Ωστόσο, η εκτεταμένη υποστήριξη συνεχίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Για τους πελάτες που εξακολουθούσαν να χρειάζονται παλαιά προγράμματα της Microsoft που εκτελούνταν μετά την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης των Windows 7, το ESU ήταν η τελευταία τους λύση.

Στις 10 Ιανουαρίου 2023, όλες οι εκδόσεις των Windows 8.1 θα φτάσουν επίσης στο τέλος του κύκλου ζωής τους, 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους το 2013.

Η Microsoft έχει διαπιστώσει ότι η πλειονότητα των μηχανημάτων με Windows 7 δεν θα πληροί τις βασικές προδιαγραφές υλικού που απαιτούνται για την αναβάθμιση σε Windows 11. Ευτυχώς, αυτοί οι ίδιοι υπολογιστές μπορούν ακόμα να αναβαθμιστούν σε Windows 10, εγκαθιστώντας μια πλήρη έκδοση του λογισμικού! Πριν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τα Windows 10, λάβετε υπόψη σας ότι το τέλος της υποστήριξής τους θα φτάσει στις 14 Οκτωβρίου 2025.

Δείτε ακόμα: Chrome: Σταματά σύντομα η υποστήριξη για Windows 7 και 8.1

Η Microsoft συνιστά στους πελάτες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους σε συμβατές με τα Windows 11, εάν δεν πληρούν τις τεχνικές ανάγκες των πιο πρόσφατων εκδόσεων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά του υλικού.

υποστήριξη

Τα Windows 7 χρησιμοποιούνται σήμερα από πάνω από το 11% όλων των συστημάτων Windows σε όλο τον κόσμο, ενώ η Statcounter GlobalStats αναφέρει ότι το 2,59% των πελατών της Microsoft έχουν υιοθετήσει τα Windows 8.1 για τις υπολογιστικές τους ανάγκες.

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ο Microsoft Edge 109, η τελική έκδοση που θα είναι συμβατή με τα Windows 7 και 8/8.1, οπότε μην χάσετε αυτή την τελευταία ευκαιρία να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας! Δυστυχώς, η νεότερη έκδοση του Microsoft Edge είναι η τελευταία που υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 και Windows Server 2012 R2.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Google έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση της υποστήριξης για τις πλατφόρμες Windows 7 και 8.1 με την εισαγωγή της έκδοσης 110 του προγράμματος περιήγησης ιστού Chrome τον Φεβρουάριο του 2023.

Δείτε επίσης: Σταματά η υποστήριξη του OneDrive desktop app σε Windows 7, 8 και 8.1

Ενώ ο Microsoft Edge 109 και ο Google Chrome 110 θα εξακολουθούν να λειτουργούν με τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, δεν θα λαμβάνουν πλέον διορθώσεις ασφαλείας ή διορθώσεις σφαλμάτων, αφήνοντας τους χρήστες εκτεθειμένους σε σοβαρές απειλές για την ασφάλειά τους.

Επί του παρόντος, το Google Chrome κυριαρχεί στην αγορά με ένα επιβλητικό μερίδιο 64%. Ακολουθεί το Safari με 18% και ο Microsoft Edge (ο οποίος χρησιμοποιεί τη μηχανή απόδοσης Blink της Google και κάποιες αναβαθμίσεις από τη Microsoft) κατέχει το 4%.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS