ΑρχικήUpdatesChrome: Σταματά σύντομα η υποστήριξη για Windows 7 και 8.1

Chrome: Σταματά σύντομα η υποστήριξη για Windows 7 και 8.1

Σύμφωνα με τη Google, από το Φεβρουάριο του 2023 το πρόγραμμα περιήγησης Chrome θα σταματήσει να υποστηρίζει τα Windows 7 και 8.1.

Chrome Windows 7

Η εταιρεία αναφέρει ότι, μόλις τερματιστεί η υποστήριξη για αυτές τις δύο εκδόσεις των Windows, οι χρήστες του Chrome θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον Windows 10 στις συσκευές τους για να λαμβάνουν ενημερώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης.

Δείτε επίσης: Η Google βελτιώνει τον Chrome για Android tablets

Ο Support Manager του Google Chrome αποκαλύπτει ότι με την κυκλοφορία του Chrome 110 (προσωρινά προγραμματισμένη για τις 7 Φεβρουαρίου 2023), θα τερματιστεί επίσημα η υποστήριξη για τα Windows 7 και Windows 8.1.

Αν θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε νέες ενημερώσεις του Chrome, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας εκτελεί Windows 10 ή νεότερη έκδοση“.

Η απόφαση της Google να σταματήσει την υποστήριξη για αυτές τις πλατφόρμες, ταιριάζει με το Windows lifecycle policy της Microsoft, που λήγει το Extended Security Update (ESU) program για Windows 7 και Windows 8.1 τον Ιανουάριο του 2023.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 10% όλων των συστημάτων Windows εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Windows 7, ενώ τα Windows 8.1 συναντώνται στο 2,7%.

Δείτε επίσης: Η Google ανακοινώνει Chromebook cloud gaming laptops

Το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές, με μερίδιο αγοράς άνω του 65%. Ο Safari browser έρχεται δεύτερος, με περίπου 18%, και ο Microsoft Edge είναι τρίτος με 4,32% (χρησιμοποιώντας το Chrome rendering engine με βελτιώσεις από τη Microsoft).

O Google Chrome browser κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 για Microsoft Windows, κατασκευασμένο με στοιχεία software από το Apple WebKit και το Mozilla Firefox. Αργότερα μεταφέρθηκε σε Linux, macOS, iOS και Android.

Chrome Windows 8.1

Συνιστάται στους χρήστες να αναβαθμίσουν στην πιο πρόσφατη έκδοση

Παρόλο που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του Google Chrome ακόμα και όταν σταματήσει η υποστήριξη για τα Windows 7 και 8.1, η Google συνιστά να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους για να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Αυτό ταιριάζει και με τις συμβουλές της Microsoft για συστήματα που τρέχουν εκδόσεις των Windows που δεν υποστηρίζονται πια. Αυτές οι εκδόσεις δεν λαμβάνουν πια ενημερώσεις και αφήνουν τους υπολογιστές και τα δεδομένα ευάλωτα σε κινδύνους ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Google: Απενεργοποιεί τις επεκτάσεις Chrome Manifest V2 τον Ιούνιο του 2023

Ο υπάλληλος της Google είπε: “Οι παλαιότερες εκδόσεις του Chrome θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι χρήστες αυτών των λειτουργικών συστημάτων δεν θα λάβουν άλλες ενημερώσεις“.

Ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα τους χρήστες των Windows 7 και 8.1 να αναβαθμίσουν σε μια υποστηριζόμενη έκδοση των Windows πριν από την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν βασικές ενημερώσεις ασφαλείας και λειτουργίες του Chrome“, κατέληξε.

Η λήψη ενημερώσεων ασφαλείας στο Google Chrome είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρόσφατα, μια αναφορά αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα περιήγησης της Google ήταν το πιο ευάλωτο διαθέσιμο πρόγραμμα περιήγησης, αφού βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός ευπαθειών.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS