ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Το νέο RSS feed ειδοποιεί για ενημερώσεις ασφαλείας

Microsoft: Το νέο RSS feed ειδοποιεί για ενημερώσεις ασφαλείας

Η Microsoft δίνει πλέον στους χρήστες της τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, κάθε φορά που κυκλοφορούν νέες ενημερώσεις ασφαλείας, μέσω ενός νέου RSS feed για το Security Update Guide.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Οκτωβρίου 2022: Διορθώνει 84 ευπάθειες

RSS feed

Όταν η Microsoft επιδιορθώνει μια ευπάθεια ασφαλείας σε ένα από τα προϊόντα της, αποκαλύπτει λεπτομέρειες στο Security Update Guide (οδηγό ενημερώσεων ασφαλείας).

Συνήθως, η εταιρεία αποκαλύπτει νέες επιδιορθώσεις δύο φορές το μήνα, με το μεγαλύτερο μέρος τους να αποτελούν οι ενημερώσεις Patch Tuesday και επιδιορθώσεις ευπαθειών στο Microsoft Edge.

Ωστόσο, εάν μια νέα ευπάθεια αποκαλυφθεί δημόσια προτού η Microsoft μπορέσει να τη διορθώσει και πιστεύει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πελάτες γι αυτή, θα προσθέσει νέες καταχωρίσεις στο SUG όταν δημοσιεύσει έκτακτες συμβουλές για τον μετριασμό της.

Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, η Microsoft πρόσθεσε δύο νέες ευπάθειες του Microsoft Exchange zero-day που παρακολουθούνται ως CVE-2022-41040 και CVE-2022-41082 στο SUG.

Αν και αυτά τα σφάλματα δεν έχουν λάβει ακόμη ενημερώσεις ασφαλείας, η Microsoft κυκλοφόρησε μετριασμούς που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των διακομιστών που εκτίθενται στο Διαδίκτυο, υποδεικνύοντας την ανάγκη να παραμένουν οι χρήστες ενήμεροι για νέα ζητήματα ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Caffeine: Επιτρέπει επιθέσεις phishing στο Microsoft 365

Αντίθετα, οι ειδοποιήσεις μέσω email για προσθήκες στο Security Update Guide, απαιτούν από τον χρήστη να δημιουργήσει έναν λογαριασμό Microsoft για να τις λάβει και δεν αποστέλλονται αμέσως.

ενημερώσεις

«Όσον αφορά το RSS feed, έχουμε λάβει σχόλια από ορισμένους πελάτες μας ότι μία τέτοια ροή RSS στον Οδηγό Ενημερώσεων Ασφαλείας (SUG) θα ήταν ιδιαίτερα αρεστή», ανέφερε η Microsoft στην ανακοίνωσή της.

«Μερικοί πελάτες έχουν ζητήσει ακόμη και να είναι η προεπιλεγμένη μορφή επικοινωνίας. Ακούσαμε τα σχόλιά σας και μπορείτε πλέον να λαμβάνετε ενημερώσεις SUG επικολλώντας τη διεύθυνση URL του RSS feed σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ανάγνωσης RSS.»

Η διεύθυνση URL για το νέο RSS feed βρίσκεται τώρα στο https://api.msrc.microsoft.com/update-guide/rss και είναι επίσης κοινή στο SUG χρησιμοποιώντας ένα εικονίδιο RSS.

Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα RSS feed, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν αναγνώστη τροφοδοσίας RSS, είτε πρόκειται για εφαρμογή υπολογιστή, εφαρμογή για κινητά ή επέκταση προγράμματος περιήγησης.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διερευνά ζητήματα Remote Desktop στα Windows 11 22H2

Μόλις εγγραφείτε στο feed, θα λαμβάνετε αυτόματα ειδοποιήσεις όταν η Microsoft προσθέτει ένα νέο CVE στον οδηγό ενημέρωσης ασφαλείας, βοηθώντας σας να ενημερώνεστε για τους πιο πρόσφατους κινδύνους ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS