ΑρχικήinetMicrosoft Edge 105: Δεν εκκινείται λόγω παλιάς πολιτικής ομάδων

Microsoft Edge 105: Δεν εκκινείται λόγω παλιάς πολιτικής ομάδων

Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι ο νέος Microsoft Edge 105 δεν εκκινείται, λόγω μιας καταργημένης πολιτικής ομάδων που χρησιμοποιείται για την απενεργοποίηση της αναφοράς χρήσης και δεδομένων που σχετίζονται με σφάλματα στη Microsoft.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το sidebar στον Microsoft Edge

Microsoft Edge 105

Την Πέμπτη, ο Microsoft Edge 105 κυκλοφόρησε με πολλές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων λειτουργίας ασφαλείας και νέων πολιτικών ομάδας.

Ωστόσο, μετά την αναβάθμιση στη νέα έκδοση, οι χρήστες των Windows άρχισαν να αναφέρουν στο Reddit και στο φόρουμ Microsoft Answers, ότι ο Microsoft Edge δεν ξεκινά πλέον.

Αυτό το ζήτημα επιβεβαιώθηκε επίσης από τους αναγνώστες των BornCity και Deskmodder, με τους τελευταίους να ανακαλύπτουν ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μια καταργημένη πολιτική MetricsReportingEnabled στο μητρώο των Windows.

Αυτή η πολιτική επιτρέπει στους χρήστες του Microsoft Edge να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν την αναφορά χρήσης ή δεδομένων που σχετίζονται με σφάλματα στη Microsoft.

Δείτε ακόμα: Ο Microsoft Edge λαμβάνει καλύτερες προεπιλογές ασφαλείας

Ωστόσο όταν υπάρχει αυτή η πολιτική, είτε έχει οριστεί σε “0” είτε σε “1”, ο Microsoft Edge 105 θα ξεκινήσει, θα τεθεί αμέσως σε αναστολή και στη συνέχεια θα τερματιστεί χωρίς να εμφανιστεί το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

πολιτικής ομάδων

Ο Γενικός Διευθυντής του Microsoft Edge, Sean Lyndersay, επιβεβαίωσε ότι η καταργημένη πολιτική προκαλεί το σφάλμα και ότι θα διορθωθεί στην επόμενη Stable έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο Microsoft Edge σας δεν εκκινείται πλέον, μπορείτε να διαγράψετε την τιμή MetricsReportingEnabled από τα κλειδιά μητρώου HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge ή HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge.

Η Susan Bradley του AskWoody είπε ότι πολλά από τα άτομα που επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα χρησιμοποίησαν τη ρύθμιση “Δεν θέλω τηλεμετρία” σε μια παλαιότερη έκδοση του εργαλείου O&O ShutUp, το οποίο φαίνεται να έχει δημιουργήσει αυτήν την τιμή μητρώου.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Πώς να κάνετε εκκαθάριση μνήμης cache;

Ένα άλλο εργαλείο απορρήτου, για τη δημιουργία αυτής της τιμής είναι το PrivateZilla.

Μέχρι να κυκλοφορήσει η επόμενη έκδοση του Microsoft Edge, οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν το MetricsReportingEnabled για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή χωρίς αυτό να επηρεάσει τίποτα, καθώς η πολιτική έχει καταργηθεί από το Microsoft Edge 89.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS