ΑρχικήsecurityΟ Microsoft Edge λαμβάνει καλύτερες προεπιλογές ασφαλείας

Ο Microsoft Edge λαμβάνει καλύτερες προεπιλογές ασφαλείας

Η Microsoft κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση στο σταθερό κανάλι Microsoft Edge τις επόμενες ημέρες για να βελτιώσει τις προεπιλογές ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης ιστού, όταν επισκέπτεστε λιγότερο δημοφιλείς ιστότοπους.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Πώς να κάνετε εκκαθάριση μνήμης cache;

Microsoft Edge

Ξεκινώντας με την έκδοση 104.0.1293.47, το Edge θα εναλλάσσεται στο “Βασικό” επίπεδο ασφάλειας όταν η προαιρετική λειτουργία περιήγησης “Βελτιώστε την ασφάλειά σας στον Ιστό” είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις.

Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας από ευπάθειες που σχετίζονται με τη μνήμη, απενεργοποιώντας τη συλλογή JavaScript just-in-time (JIT) και ενεργοποιώντας επιπλέον προστασίες λειτουργικού συστήματος κατά την περιήγηση στον Ιστό και σε άγνωστους ιστότοπους.

Μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση, το επίπεδο “Βασικό” θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή ώστε να εφαρμόζει μετριασμούς μόνο σε ιστότοπους που επισκέπτεστε λιγότερο συχνά.

Οι βελτιώσεις της ασφάλειάς σας στον ιστό στο edge://settings/privacy περιλαμβάνουν πλέον το Basic ως τη νέα προεπιλεγμένη επιλογή“, εξηγεί η Microsoft.

Δείτε ακόμα: Microsoft Edge: Βελτίωση της απόδοσης με συμπίεση της προσωρινής μνήμης δίσκου

Με αυτήν την επιλογή, ο Microsoft Edge θα εφαρμόσει πρόσθετη προστασία ασφαλείας στους λιγότερο επισκέψιμους ιστότοπους. Αυτή η δυνατότητα διατηρεί την εμπειρία χρήστη για τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον ιστό.

προεπιλογές ασφαλείας

Σε αυτήν τη νέα σταθερή έκδοση, η Microsoft θα σας επιτρέψει επίσης να εισάγετε δεδομένα από το Google Chrome κατά την πρώτη εμπειρία εκτέλεσης χωρίς να έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού στη συσκευή σας.

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει σε έναν χρήστη να εισάγει τα δεδομένα του Chrome μέσω σύνδεσης στον λογαριασμό του Google κατά την πρώτη εμπειρία εκτέλεσης του Microsoft Edge“, λέει η Microsoft.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί, απενεργοποιώντας το First Run Experience με την πολιτική HideFirstRunExperience ή ορίζοντας το AutoImportAtFirstRun σε “DisabledAutoImport“.

Διατίθενται επίσης νέες πολιτικές, οι οποίες σας επιτρέπουν να εισάγετε δεδομένα από άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού σε κάθε εκκίνηση και να διαμορφώνετε το Edge ώστε να ζητά επιβεβαίωση πριν κλείσετε παράθυρα με πολλές καρτέλες.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Θα μπορούσε σύντομα η χρήση του να γίνει πιο ομαλή

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι οι χρήστες του Microsoft Edge θα παρατηρήσουν βελτιωμένη απόδοση σε συστήματα με χαμηλό χώρο στο δίσκο, λόγω της πρόσθετης υποστήριξης για αυτόματη συμπίεση προσωρινής μνήμης δίσκου και μικρότερου αποτυπώματος δίσκου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS