ΑρχικήinetMicrosoft Defender: Εντοπίζει ψευδώς το Win32/Hive.ZY σε εφαρμογές Google Chrome

Microsoft Defender: Εντοπίζει ψευδώς το Win32/Hive.ZY σε εφαρμογές Google Chrome

Το Microsoft Defender εντοπίζει λανθασμένα το Google Chrome, το Microsoft Edge, το Discord και άλλες εφαρμογές Electron ως “Win32/Hive.ZY“, κάθε φορά που ανοίγουν στα Windows.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Μπλοκάρει καλύτερα το ransomware στα Windows 11

Microsoft Defender

Το ζήτημα άρχισε να γίνετε αντιληπτό την Κυριακή το πρωί, όταν η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση υπογραφής Defender 1.373.1508.0, για να συμπεριλάβει δύο νέες ανιχνεύσεις απειλών, συμπεριλαμβανομένου του Behavior:Win32/Hive.ZY.

Αυτή η γενική ανίχνευση για ύποπτες συμπεριφορές έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει δυνητικά κακόβουλα αρχεία. Εάν κατεβάσατε ένα αρχείο ή το λάβατε μέσω email, βεβαιωθείτε ότι προέρχεται από αξιόπιστη πηγή πριν το ανοίξετε“, αναφέρεται στη σελίδα ανίχνευσης της Microsoft για το Win32/Hive.ZY .

Όπως αναφέρουν οι χρήστες στο Twitter και στο Reddit, οι ανιχνεύσεις εμφανίζονται κάθε φορά που ανοίγουν το πρόγραμμα περιήγησής τους ή μια εφαρμογή Electron.

Παρόλο που το Microsoft Defender θα εμφανίζει συνεχώς αυτές τις ανιχνεύσεις όταν ανοίγουν οι εφαρμογές, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα και ότι η συσκευή σας εντοπίζεται κατά λάθος ως μολυσμένη.

Η Microsoft κυκλοφόρησε από τότε δύο νέες ενημερώσεις πληροφοριών ασφαλείας του Microsoft Defender, με την τελευταία να είναι η 1.373.1518.0.

Δείτε ακόμα: Διαθέσιμο σε όλους το Microsoft Defender Experts for Hunting

Win32/Hive.ZY

Αν και αυτή η ενημέρωση υπογραφής δεν εμφανίζει ανιχνεύσεις Win32/Hive.ZY στους περισσότερους χρήστες, κάποιοι αναφέρουν ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Για να ελέγξουν για νέες ενημερώσεις πληροφοριών ασφαλείας, οι χρήστες των Windows μπορούν να αναζητήσουν και να ανοίξουν το Windows Security από το μενού Έναρξη, να κάνουν κλικ στην Προστασία από ιούς και απειλές και στη συνέχεια να κάνουν κλικ στο Έλεγχος για ενημερώσεις στην ενότητα Ενημερώσεις προστασίας από ιούς και απειλές.

Αν και συνήθως δεν απαιτείται, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι χρήσιμο να επανεκκινήσετε τα Windows μετά την εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης πληροφοριών ασφαλείας για να δείτε εάν επιλύει το πρόβλημα.

Καθώς αυτό το ζήτημα είναι ευρέως διαδεδομένο και προκαλεί πανικό στους χρήστες των Windows παγκοσμίως, πιθανότατα θα δούμε μια νέα ενημέρωση που θα διορθώνει το πρόβλημα μέσα σε λίγες ώρες, αν όχι νωρίτερα.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Εντοπισμός αδυναμιών σε συσκευές Android/iOS σε εταιρικά δίκτυα

Update: Η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση 1.373.1537.0 για την ασφάλεια του Microsoft Defender, η οποία από αναφορές φαίνεται να επιλύει το ψευδώς θετικό Win32/Hive.ZY που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των Windows.

Επιπλέον, η Microsoft μοιράστηκε ότι οι εταιρικοί πελάτες που διαχειρίζονται τις ενημερώσεις τους θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι χρησιμοποιούν την έκδοση εντοπισμού 1.373.1537.0 ή νεότερη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS