ΑρχικήsecurityMicrosoft Defender: Εντοπισμός αδυναμιών σε συσκευές Android/iOS σε εταιρικά δίκτυα

Microsoft Defender: Εντοπισμός αδυναμιών σε συσκευές Android/iOS σε εταιρικά δίκτυα

Η Microsoft εισήγαγε μια νέα δυνατότητα Microsoft Defender for Endpoint (MDE) σε public preview, για να βοηθήσει τους οργανισμούς να εντοπίσουν αδυναμίες που επηρεάζουν τις συσκευές Android και iOS στα εταιρικά τους δίκτυα.

Microsoft Defender Android iOS

Μετά την ενεργοποίηση του νέου “Mobile Network Protection feature” σε συσκευές Android και iOS που θέλετε να παρακολουθείτε, η πλατφόρμα ασφαλείας θα παρέχει προστασία και ειδοποιήσεις όταν εντοπίζει απειλές που σχετίζονται με το Wi-Fi και κακόβουλα πιστοποιητικά.

Οι απειλές που μπορεί να εντοπίσει αυτή η νέα δυνατότητα ασφαλείας, περιλαμβάνουν hardware, όπως συσκευές Hak5 Wi-Fi Pineapple, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν pen-testers αλλά και εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τη λήψη δεδομένων που μοιράζονται στο δίκτυο.

Δείτε επίσης: Hackers παραβιάζουν επαληθευμένους λογαριασμούς Twitter και κλέβουν credentials

Το Microsoft Defender for Endpoint μπορεί, επίσης, να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες που θα τους προτρέπουν να αλλάξουν δίκτυα εάν εντοπιστεί ένα ύποπτο ή μη ασφαλές δίκτυο. Επίσης, θα ειδοποιεί όταν ανακαλύπτει ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi.

Ενώ η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε κινητές συσκευές, η Microsoft παρέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαμόρφωση της προστασίας δικτύου σε συσκευές Android και iOS μέσω του Microsoft Endpoint Manager Admin center.

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να κατανοεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα δίκτυα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα και παρέχουν μια μοναδική οδό για κακόβουλη δραστηριότητα εάν αφεθούν χωρίς επιτήρηση“, δήλωσε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα.

Για να το καταπολεμήσει αυτό, η Microsoft προσφέρει μια δυνατότητα mobile προστασίας δικτύου στο Defender for Endpoint, που βοηθά τους οργανισμούς να εντοπίζουν, να αξιολογούν και να αποκαθιστούν τις αδυναμίες τελικού σημείου με τη βοήθεια ισχυρών πληροφοριών απειλών“.

Δείτε επίσης: Η Google ενημερώνει τον Chrome password manager

Microsoft Defender: Εντοπισμός αδυναμιών σε συσκευές Android και iOS στα εταιρικά δίκτυα

Αυτή η νέα και χρήσιμη δυνατότητα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας επέκτασης των δυνατοτήτων του Microsoft Defender for Endpoint σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, ώστε να επιτραπεί στις ομάδες ασφαλείας να υπερασπιστούν τα τελικά σημεία του δικτύου μέσω μιας ενιαίας, ενοποιημένης λύσης ασφαλείας.

Δείτε επίσης: MedusaLocker ransomware: Πώς εισβάλλει στα δίκτυα;

Τον Φεβρουάριο, το MDE στο iOS απέκτησε μια δυνατότητα ενσωμάτωσης δυνατότητας zero-touch onboarding που επιτρέπει στους διαχειριστές να εγκαθιστούν αθόρυβα και αυτόματα το Defender για Endpoint σε εγγεγραμμένες συσκευές. Επιπλέον, ένα μήνα αργότερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη διαχείρισης απειλών και ευπαθειών για Android και iOS έφτασε σε γενική διαθεσιμότητα στο Microsoft Defender για Endpoint. Αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές να μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας επιθέσεων που στοχεύουν mobile συσκευές και να αυξάνουν την ανθεκτικότητα του οργανισμού τους.

Με αυτήν τη νέα κάλυψη πολλαπλών πλατφορμών, οι δυνατότητες διαχείρισης απειλών και ευπαθειών υποστηρίζουν πλέον όλες τις μεγάλες πλατφόρμες συσκευών σε ολόκληρο τον οργανισμό – που εκτείνονται σε σταθμούς εργασίας, διακομιστές και κινητές συσκευές“, δήλωσε η Microsoft.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS