ΑρχικήHow ToAndroid: Πώς να μεταφέρετε εφαρμογές σε κάρτα SD;

Android: Πώς να μεταφέρετε εφαρμογές σε κάρτα SD;

Αν δεν έχετε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην Android συσκευή σας, δεν θα είστε σε θέση να κατεβάσετε νέες χρήσιμες εφαρμογές. Εάν το Android σας δέχεται κάρτα SD (αν έχει κατάλληλη υποδοχή), μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσης και να έχετε περισσότερο χώρο για εφαρμογές.

Android κάρτα SD

Οι εφαρμογές Android εγκαθίστανται στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας από προεπιλογή. Εάν διαθέτετε κάρτα microSD, έχετε τη δυνατότητα να μετακινήσετε ορισμένες από τις τρέχουσες εγκατεστημένες εφαρμογές σας σε αυτή την κάρτα. Ωστόσο, αυτό δεν υποστηρίζεται από όλες τις εφαρμογές. Στην πραγματικότητα, πολλές δεν υποστηρίζουν καθόλου αυτήν τη δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Η συλλογή Atari 50: The Anniversary Celebration θα είναι εντυπωσιακή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτέλεση μιας εφαρμογής από την κάρτα SD θα είναι σχεδόν πάντα πιο αργή από την εκτέλεσή της από τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Επομένως, επιλέξτε να μεταφέρετε εκεί εφαρμογές που δεν βασίζονται στην ταχύτητα για να λειτουργήσουν καλά.

Πώς να μετακινήσετε μια εφαρμογή Android σε μια κάρτα SD

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε “Apps“.
  • Ίσως χρειαστεί να πατήσετε “See All (αριθμός) Apps” για την πλήρη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών. Ορισμένες συσκευές εμφανίζουν την πλήρη λίστα αμέσως.
  • Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να μετακινήσετε στην κάρτα SD.
  • Στη συνέχεια, στη σελίδα App Info page, επιλέξτε “Storage” ή “Storage & Cache“.
  • Εάν η εφαρμογή υποστηρίζει τη μετάβαση στην κάρτα SD, θα δείτε ένα κουμπί “Change“. Πατήστε το. Θα εμφανιστεί ένα μενού με την επιλογή αλλαγής της θέσης αποθήκευσης σε “SD card“.
  • Πατήστε “Move” στην επόμενη οθόνη για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εξαγωγής.
  • Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα επιστρέψετε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Δείτε επίσης: Η Apple αρχίζει να πουλά ανακαινισμένα μοντέλα Mac Studio

Android εφαρμογές

Είναι δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών απευθείας στην κάρτα SD;

Ορισμένοι κατασκευαστές – συγκεκριμένα η Samsung και η LG – επέτρεπαν προηγουμένως στους χρήστες να διαμορφώνουν κάρτες microSD ως εσωτερική αποθήκευση. Αυτό σήμαινε ότι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μπορούσαν να εγκατασταθούν εκεί από προεπιλογή. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει πλέον σε νεότερες συσκευές.

Δείτε επίσης: Starlink: Έρχεται Internet σε κινούμενα οχήματα, σκάφη και αεροπλάνα

Επίσης, πολλά τηλέφωνα Android δεν διαθέτουν πλέον υποδοχές για κάρτα SD και φαίνεται ότι ακόμη λιγότερες εφαρμογές υποστηρίζουν τη δυνατότητα μεταφοράς σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης. Εάν έχετε μια υποδοχή κάρτας SD, αξίζει να την εκμεταλλευτείτε!

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS