ΑρχικήUpdatesΚυκλοφόρησε το ChromeOS 104 με ενημερώσεις στο user interface

Κυκλοφόρησε το ChromeOS 104 με ενημερώσεις στο user interface

Το ChromeOS 104 κυκλοφορεί από σήμερα με πολλές μεγάλες ενημερώσεις interface που βελτιώνουν τον τρόπο χρήσης του λειτουργικού συστήματος.

Το ChromeOS 104 εισάγει σκούρα και ανοιχτόχρωμα θέματα που αγγίζουν κάθε πτυχή του user interface. Αυτό περιλαμβάνει το shelf, το app launcher, την εφαρμογή Files και τα φόντα διαφόρων σελίδων στις ρυθμίσεις. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σκούρο θέμα από τη δεύτερη σελίδα των Quick Settings. Η Google δημιούργησε επίσης wallpapers που «μετατοπίζονται διακριτικά από ανοιχτόχρωμα σε σκοτεινά», ανάλογα με το καθορισμένο θέμα.

Δείτε επίσης: Το ενσωματωμένο χρονόμετρο του Google Search εξαφανίστηκε

Μετά την ChromeOS 104 ενημέρωση, θα παρατηρήσετε ότι ο μήνας και η ημέρα εμφανίζονται τώρα στα αριστερά της ώρας στο shelf. Κλικάροντας ανοίγει ένα μηνιαίο ημερολόγιο με τη δυνατότητα να πατήσετε μια ημέρα για να δείτε όλα τα συμβάντα, με ένα επιπλέον κλικ που ανοίγει το Google Calendar PWA. Μπορείτε να δείτε άλλους μήνες και να επιστρέψετε γρήγορα στο “Today”.

Κυκλοφόρησε το ChromeOS 104 με ενημερώσεις στο user interface
Κυκλοφόρησε το ChromeOS 104 με ενημερώσεις στο user interface

Αυτό καταλαμβάνει το ίδιο μέγεθος με τα Quick Settings, ενώ όλες οι διαθέσιμες ειδοποιήσεις εμφανίζονται ακριβώς από πάνω. Οι ειδοποιήσεις από τον ίδιο αποστολέα ομαδοποιούνται πλέον μαζί, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερα touch targets για τις ενέργειες της ειδοποίησης.

Το επανασχεδιασμένο Launcher στο ChromeOS 104 είναι πιο συμπαγές και δεν καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη σας. Επιπλέον, ορισμένοι ενδέχεται να μπορούν να αναζητούν γρήγορα εφαρμογές Android από το Play Store με ενσωματωμένη βαθμολογία.

Δείτε επίσης: Η Google επιμένει ότι το Stadia «δεν κλείνει»

Η έκδοση 104 του ChromeOS παρουσιάζει μια πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή Gallery (με ένα νέο μωβ εικονίδιο) που μπορεί να ανοίγει αρχεία PDF με τη δυνατότητα να συμπληρώνει φόρμες, να υπογράφει έγγραφα και να δημιουργεί σχολιασμούς με κείμενο, όπως επισημάνσεις.

Στο ChromeOS 104 υπάρχει επίσης μια νέα εφαρμογή Wallpaper & style, στην οποία έχετε πρόσβαση κάνοντας δεξί κλικ στο shelf και επιλέγοντας την τελευταία επιλογή. Εκτός από τις συλλογές που επιμελείται η Google, μπορείτε να ορίσετε wallpapers από το library σας στο Google Photos. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε ένα άλμπουμ και να εμφανίζεται ένα νέο φόντο καθημερινά.

Κυκλοφόρησε το ChromeOS 104 με ενημερώσεις στο user interface
Κυκλοφόρησε το ChromeOS 104 με ενημερώσεις στο user interface

Αυτή η εμπειρία σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε το θέμα της συσκευής (διαθέσιμο το auto-switching) και το Screen Saver με τρία διαθέσιμα στυλ: Slide show, Feel the breeze και Float on by.

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS