ΑρχικήinetΠρέπει να λειτουργεί ο φορητός υπολογιστής με κλειστό το καπάκι;

Πρέπει να λειτουργεί ο φορητός υπολογιστής με κλειστό το καπάκι;

Εάν χρησιμοποιείτε τον φoρητό υπολογιστή σας με μια εξωτερική οθόνη σε ένα γραφείο, μπορεί να θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε με κλειστό το καπάκι του για εξοικονόμηση χώρου. Το ερώτημα όμως είναι αν ο φορητός υπολογιστής σχεδιάστηκε για να λειτουργεί πλήρως με κλειστό καπάκι.

Δείτε επίσης: Dell XPS 17 2022 review: Ο καλύτερος φορητός υπολογιστής 17 ιντσών

φορητός υπολογιστής

Το κύριο μέλημα όταν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή με κλειστό καπάκι είναι να υπάρχει επαρκής ψύξη. Ωστόσο, αν αυτό υπάρχει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σχεδιασμό ψύξης του συγκεκριμένου φορητού υπολογιστή. Αν μιλάμε για υπολογιστές MacBook Air χωρίς ανεμιστήρα, χαμηλής κατανάλωσης M1 ή M2, είναι πολύ καλό να τους εκτελείτε με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε ειδικά σταντ σχεδιασμένα ακριβώς για αυτήν την περίπτωση χρήσης.

Από την άλλη πλευρά, εάν διαθέτετε σταθμό εργασίας ή φορητό υπολογιστή gaming, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κορυφή του φoρητού υπολογιστή να παίζει ρόλο στον αερισμό. Εάν κλείσετε το καπάκι, μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αέρα. Ορισμένοι φoρητοί υπολογιστές έχουν σχεδιαστεί για να σηκώνουν το κάτω μέρος του φoρητού υπολογιστή από την επιφάνεια του γραφείου σας όταν ανοίγει η οθόνη. Με αυτόν τον τύπο σχεδίασης, η λειτουργία του συστήματος με κλειστό καπάκι δεν είναι καλή ιδέα.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, ελέγξτε αν ο κατασκευαστής προτείνει ή όχι τη λειτουργία του συστήματος με κλειστό καπάκι.

Ακόμα κι αν ο φορητός υπολογιστής σας μπορεί να αερίζει επαρκώς τη CPU και τη GPU του με κλειστό καπάκι, μια άλλη σκέψη είναι εάν η οθόνη LCD θα μπορούσε να καταστραφεί εάν βρίσκεται κοντά στο ζεστό σώμα του φορητού υπολογιστή κατά τη λειτουργία.

Δείτε ακόμα: Okta: Παραβιάστηκε φορητός υπολογιστής μηχανικού υποστήριξης
καπάκι

Τα cooling pads είναι δημοφιλή ως βάσεις φoρητών υπολογιστών με ενσωματωμένους ανεμιστήρες ψύξης και αεραγωγούς. Η ιδέα είναι ότι αφαιρούν τη θερμότητα από τον φορητό υπολογιστή μέσω των αεραγωγών και του σώματός του, έτσι ώστε οι εσωτερικοί ανεμιστήρες να μην χρειάζεται να εργάζονται τόσο σκληρά.

Θεωρητικά, αυτό δεν είναι κακή ιδέα, αλλά πολλά εξαρτώνται από τον ακριβή σχεδιασμό ψύξης του φορητού υπολογιστή σας και το μαξιλάρι ψύξης. Ακόμη και τότε, τα cooling pads προσφέρουν σχετικά μικρές πτώσεις στη θερμοκρασία και δεν βοηθούν να μειώσουν άμεσα το χάσμα μεταξύ της οθόνης και του σώματος του φορητού υπολογιστή σας.

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας υπερθερμαίνεται ή μειώνει την απόδοσή του όταν έχετε κλειστό το καπάκι, τότε αυτό είναι ξεκάθαρα ένα πρόβλημα και θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανοίξετε το καπάκι για να το αποτρέψετε αυτό. Εάν ανησυχείτε κυρίως ότι η έκθεση στη θερμότητα θα καταστρέψει την οθόνη του φoρητού υπολογιστή σας, δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις που θα μπορούσαμε να βρούμε ότι αυτό συμβαίνει.

Δείτε επίσης: Surface Laptop Go 2 της Microsoft: Διαρροή λεπτομερειών

Τελικά, η μόνη ασφαλής επιλογή είναι να λειτουργείτε το φορητό υπολογιστή σας με το καπάκι ανοιχτό. Επιπλέον, αυτό προσφέρει μια δεύτερη οθόνη εάν χρησιμοποιείτε μια εξωτερική οθόνη, η οποία είναι σχεδόν πάντα πιο χρήσιμη από το να έχετε μόνο μία οθόνη. Και πάλι, η λειτουργία του φoρητού υπολογιστή σας με κλειστό καπάκι έχει σοβαρά πλεονεκτήματα αισθητικής και εξοικονόμησης χώρου, επομένως η αντιστάθμιση εξαρτάται από το πόσο εκτιμάτε τη φόρμα σε σχέση με τη λειτουργία ή τη συγκεκριμένη δουλειά που χρειάζεστε για να κάνετε ο φoρητός υπολογιστής σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS