ΑρχικήinetΗ υποστήριξη για τα Windows 10 21H1 λήγει τον Δεκέμβριο

Η υποστήριξη για τα Windows 10 21H1 λήγει τον Δεκέμβριο

Η Microsoft υπενθύμισε στους πελάτες της ότι τα Windows 10, έκδοση 21H1, θα φτάσουν στο τέλος της υποστήριξής τους (EOS) στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης: Windows 10 21H1: Τέλος υποστήριξης από το Δεκέμβριο

υποστήριξη

Αυτή η υπενθύμιση ακολουθεί μια άλλη προειδοποίηση που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα, ότι αυτή η έκδοση των Windows πλησιάζει την ημερομηνία απόσυρσής της στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Η Microsoft είπε σε μια ενημέρωση στον πίνακα Windows health ότι τα συστήματα που εκτελούν Windows 10 21H1 (γνωστό και ως Ενημέρωση Μαΐου 2021) δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας.

Η υποστήριξη για τα Windows 8.1 θα λήξει επίσης στις 10 Ιανουαρίου 2023 και οι ενημερώσεις ασφαλείας δεν θα παρέχονται πλέον. Ακόμα, τα Windows 8.1 δεν θα παρέχουν εκτεταμένη υποστήριξη (Extended Security Update / ESU).

Οι πελάτες που τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να αναβαθμίσουν στην πιο πρόσφατη έκδοση το συντομότερο δυνατό για να αποφύγουν την έκθεση των συστημάτων τους σε επιθέσεις που εκμεταλλεύονται μη επιδιορθωμένα τρωτά σημεία ασφαλείας.

«Η ενημέρωση ασφαλείας για το Δεκέμβριο του 2022, που κυκλοφορεί στις 13 Δεκεμβρίου, είναι η τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση για αυτές τις εκδόσεις. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι συσκευές που εκτελούν αυτές τις εκδόσεις δεν θα λαμβάνουν πλέον μηνιαίες ενημερώσεις ασφάλειας και ποιότητας που περιέχουν προστασίες από τις πιο πρόσφατες απειλές ασφαλείας», εξήγησε η Microsoft.

«Οι πελάτες που επικοινωνούν με την Υποστήριξη της Microsoft μετά από αυτήν την ημερομηνία θα κληθούν να ενημερώσουν τη συσκευή τους στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 ή Windows 11 για να συνεχίσουν να υποστηρίζονται», λέει η εταιρεία σε ξεχωριστό έγγραφο υποστήριξης.

Δείτε ακόμα: Windows 11 KB5018427: Έφτασε με 30 διορθώσεις σφαλμάτων

Windows 10 21H1

Η πλήρης λίστα των εκδόσεων των Windows 10 21H1 που θα φτάσουν στο τέλος της υποστήριξής τους περιλαμβάνει τα:

Windows 10 Enterprise, έκδοση 21H1

Windows 10 Enterprise multi-session, έκδοση 21H1

Windows 10 Education, έκδοση 21H1

Windows 10 IoT Enterprise, έκδοση 21H1

Windows 10 Home, έκδοση 21H1

Windows 10 Pro, έκδοση 21H1

Windows 10 Pro Education, έκδοση 21H1

Windows 10 Pro για σταθμούς εργασίας, έκδοση 21H1

Επίσης, η Microsoft πιθανότατα θα αρχίσει σύντομα να επιβάλλει ενημερώσεις μέσω του Windows Update, σε καταναλωτικές και μη διαχειριζόμενες επαγγελματικές συσκευές που εκτελούν Windows 10 21H1 καθώς προσεγγίζει το EOS για να διασφαλίσει ότι θα εξακολουθούν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Windows: Όλες οι εκδόσεις μπλοκάρουν τις επιθέσεις brute-force admin

Μπορείτε να ελέγξετε εάν η συσκευή σας πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Έλεγχος υγείας του υπολογιστή ή συγκρίνοντας τις προδιαγραφές του συστήματός σας με τη λίστα απαιτήσεων των Windows 11.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν την καθοδηγούμενη περιγραφή ή να χρησιμοποιήσετε αυτό το έγγραφο υποστήριξης για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα κατά την αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS