ΑρχικήsecurityΟι χάκερ Ransomexx εισέβαλαν στα συστήματα της Ferrari

Οι χάκερ Ransomexx εισέβαλαν στα συστήματα της Ferrari

Οι χάκερ του ομίλου ransomexx εισέβαλαν στα IT συστήματα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari.

ransomexx ferrari

Κυκλοφόρησαν χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα του διάσημου ιταλικού brand Ferrari από τους κακόβουλους χάκερ του ομίλου Ransomexx.

Μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνονται «εμπιστευτικά» συμβόλαια κρατήσεων, ταυτότητες, διευθύνσεις, τεχνικά αρχεία και πολλά άλλα. Ο αριθμός των εγγράφων που διέρρευσαν είναι 11,073.

Το exfiltration φαίνεται να έγινε πρόσφατα – αυτό τουλάχιστον συμπεραίνουμε από τις ημερομηνίες δημιουργίας των 15 συμπιεσμένων αρχείων (+7Go).

Τίτλοι αρχείων όπως «Promos» ή «market-product» θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο που επηρέασε το τμήμα μάρκετινγκ της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrari. Υπάρχουν επίσης τεχνικά δελτία δεδομένων, εγχειρίδια επισκευής και πολλά άλλα.

Επίσης μέσα στα αρχεία περιλαμβάνονται και πληροφορίες για προϊόντα που προορίζονται για Κεντρική Ευρώπη, Καλιφόρνια, Μπαχρέιν και Κίνα.

Οι χάκερ RansomExx, γνωστοί και ως Defray777, υπάρχουν από τον Νοέμβριο του 2020. Ανάμεσα στα θύματά τους, πολλοί κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο: Gigabyte Technology, WT Micro Electronics και Bombardier (BRP). Οι χάκερ φαίνεται να έχουν εισβάλλει σε περίπου πενήντα εταιρείες οπότε θα λέγαμε ότι είναι αρκετά ενεργή.

Πηγή πληροφοριών: lookcharms.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS