ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft λανσάρει το Designer, τον νέο ανταγωνιστή του Canva

Η Microsoft λανσάρει το Designer, τον νέο ανταγωνιστή του Canva

Η Microsoft λανσάρει ένα νέο απλό graphic design app που ονομάζεται Designer, που θα παρέχεται δωρεάν, ως μέρος των Office productivity software subscriptions. Η Microsoft κυκλοφορεί το Designer ως εναλλακτική του Canva, μιας εφαρμογής design με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Η Canva είναι μία από τις πιο πολύτιμες startups στον κόσμο.

Microsoft Designer

Το Canva εισάγει συχνά νέες δυνατότητες και πολλές φορές προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Office της Microsoft, όπως όταν κυκλοφόρησε μια εναλλακτική του PowerPoint και ένα εργαλείο για την επεξεργασία εγγράφων όπως το Word. Η Canva λέει ότι διαθέτει 55.000 ομάδες επί πληρωμή που χρησιμοποιούν το λογισμικό της, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, FedEx, PepsiCo, Pfizer και Salesforce.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το νέο RSS feed ειδοποιεί για ενημερώσεις ασφαλείας

Σύμφωνα με το CNBC, με την εφαρμογή Designer, η Microsoft στοχεύει αρχικά στους καταναλωτές. Ωστόσο, η εφαρμογή design θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη σε εργαζόμενους εντός εταιρειών, κρατικών υπηρεσιών και σχολείων, όπου η Microsoft έχει μεγαλύτερη βάση χρηστών. Αν η εταιρεία δει ότι υπάρχει ενδιαφέρον, θα υπάρξει επέκταση και σε άλλες αγορές (επιχειρήσεις κλπ).

Με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να εξοικονομήσουν χρήματα μειώνοντας τον αριθμό των παρόχων λογισμικού στους οποίους βασίζονται και η προσθήκη του Designer σε commercial Office subscriptions μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να περικόψουν τις πληρωμές για το Canva.

Η κυκλοφορία του Designer μπορεί, επίσης, να κάνει τη Microsoft να χτυπήσει και την Adobe, που το δωρεάν εργαλείο της Adobe Express διαθέτει templates και stock images.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Οκτωβρίου 2022: Διορθώνει 84 ευπάθειες

Ωστόσο, η Microsoft έχει στενή συνεργασία με την Adobe και οι δύο εταιρείες έχουν περισσότερα από 30 product integrations. “Η Adobe παραμένει ο βασικός, στρατηγικός συνεργάτης μας σε κλίμακα και αυτή η νέα εφαρμογή design δεν αλλάζει με κανέναν τρόπο τη δέσμευσή μας με την Adobe“, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο CNBC.

Canva

Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν templates για να δημιουργήσουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Designer, έγραψε η Liat Ben-Zur, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft, σε μια ανάρτηση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης πιθανώς το πιο δημοφιλές μέσο για το οποίο οι άνθρωποι σχεδιάζουν στο Canva. Αλλά σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, η Canva “δεν ανταγωνίζεται τη Microsoft“. Ο κύριος ανταγωνιστής της είναι η Adobe.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Πώς να «παγώσετε» πολλαπλές σειρές

Η εφαρμογή Designer της Microsoft μπορεί να συνοδεύεται αυτόματα από visual designs όταν οι χρήστες εισάγουν κείμενο, χάρη στην ενσωμάτωση με το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης DALL-E 2 από την startup OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Οι δύο εταιρείες δεν θέλουν το Designer να εμφανίζει ακατάλληλο περιεχόμενο. Η OpenAI αφαίρεσε το πιο σαφές σεξουαλικό και βίαιο περιεχόμενο από δεδομένα εκπαίδευσης τεχνητής νοημοσύνης για το σύστημα.

Προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για τη δωρεάν προεπισκόπηση του Designer στο διαδίκτυο. Μόλις η εφαρμογή γίνει γενικά διαθέσιμη, η Microsoft θα διατηρήσει ένα δωρεάν tier, μαζί με μια premium έκδοση για όσους έχουν συνδρομές Microsoft 365 Personal και Microsoft 365 Family, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS