ΑρχικήHow ToΠώς να εκκαθαρίσετε τη λίστα πρόσφατων αρχείων στο Adobe Photoshop

Πώς να εκκαθαρίσετε τη λίστα πρόσφατων αρχείων στο Adobe Photoshop

Εάν χρησιμοποιείτε το Adobe Photoshop και δεν θέλετε να αφήσετε την πρόσφατη εργασία σας ορατή στην αρχική σελίδα που ανοίγει κατά την εκκίνηση της εφαρμογής, έχετε μερικές επιλογές για να διαγράψετε τη λίστα ή να την αποκρύψετε. Θα σας δείξουμε πώς.

Δείτε επίσης: Adobe Photoshop: Η web έκδοση θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους

Adobe Photoshop

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε τα Preferences του Adobe Photoshop

Πώς να καθαρίσετε τη λίστα πρόσφατων αρχείων στο Photoshop

Για να διαγράψετε τη λίστα πρόσφατων φωτογραφιών στο Adobe Photoshop, κάντε πρώτα κλικ στο “File” στη γραμμή μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Open Recent.” Στο μικρό μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Clear Recent File List.”

Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε. Η πρόσφατη λίστα αρχείων σας έχει διαγραφεί και δεν θα βλέπετε πλέον τα αρχεία που ανοίξατε πρόσφατα στο μενού File ή στο “Home” όταν ανοίξετε για πρώτη φορά το Photoshop. Αλλά νέα αρχεία θα εξακολουθήσουν να προστίθενται στη λίστα όταν τα ανοίξετε. Εάν θέλετε να το διορθώσετε, δείτε την παρακάτω ενότητα.

Δείτε επίσης: Adobe Photoshop 22.3 update: Φέρνει την υποστήριξη για Apple Silicon

Πώς να αποκρύψετε τη λίστα πρόσφατων αρχείων στο Photoshop

Όπως είδατε παραπάνω, είναι εύκολο να διαγράψετε τη λίστα πρόσφατων αρχείων στο Photoshop. Αλλά αν ανοίξετε περισσότερα αρχεία μετά από αυτό, θα τα δείτε ξανά στη λίστα. Για να απαλλαγείτε από τη λίστα πρόσφατων αρχείων—και να αποκρύψετε τα πρόσφατα αρχεία από το “Home”, κάντε κλικ στο “Edit” στη γραμμή του μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε Preferences και, στη συνέχεια, επιλέξτε “File Handling” στο μενού.

Adobe Photoshop

Όταν ανοίξει το παράθυρο Preferences, κοιτάξτε προς το κάτω μέρος του παραθύρου και ορίστε την επιλογή “Recent File List Contains” στον αριθμό “0” (μηδέν) χρησιμοποιώντας το πλαίσιο κειμένου δίπλα της.

Adobe Photoshop

Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο “OK” και το Photoshop θα αποθηκεύσει τις αλλαγές σας και θα κλείσει το παράθυρο Preferences. Από εδώ και στο εξής, δεν θα βλέπετε πλέον τη λίστα με τα πρόσφατα ανοιχτά αρχεία στο μενού File ή στο Home.

Αλλά να έχετε υπόψη σας: Το Photoshop εξακολουθεί να παρακολουθεί τα αρχεία που άνοιξαν πρόσφατα, ακόμα κι αν δεν τα βλέπετε στη λίστα. Εάν αλλάξετε την επιλογή “Recent File List Contains” σε άλλο αριθμό εκτός από το 0, θα δείτε ξανά τα προσφάτως ανοιχτά αρχεία.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS