ΑρχικήUpdatesΤο Fitbit update περιλαμβάνει υποστήριξη για Health Connect

Το Fitbit update περιλαμβάνει υποστήριξη για Health Connect

Η νέα ενημέρωση της εφαρμογής Fitbit στο Android περιλαμβάνει υποστήριξη για το Health Connect. Η έκδοση Fitbit 3.69 είναι τώρα διαθέσιμη στο Play Store. Ενώ δεν υπάρχουν ορατές αλλαγές στην εφαρμογή, η υποστήριξη για το Health Connect είναι η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη.

Αν πλογηθείτε τώρα στο Permissions and data > App permissions στην εφαρμογή Health Connect εμφανίζει το Fitbit στην ενότητα “Not allowed access” της εφαρμογής. Για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση της εφαρμογής, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο Fitbit και τσεκάρετε κάθε επιλογή για τα δεδομένα που θέλετε να επιτρέψετε στη συγκεκριμένη εφαρμογή ή αν προτιμάτε, επιλέξτε “Allow all”.

Οι χρήστες του Fitbit δεν μπορούν να “διαβάσουν τα δεδομένα” όπως μπορούν με άλλες εφαρμογές.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Google δημιούργησε το Health Connect για να διευκολύνει τις εφαρμογές υγείας και γυμναστικής να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν δύο προγραμματιστές εφαρμογών δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ στο παρελθόν, τα προγράμματά τους θα πρέπει να μπορούν να συνδεθούν μέσω του Health Connect – εφόσον και οι δύο υποστηρίζουν την υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Οι συσκευές Fitbit από το 2023 θα απαιτούν Google account

Fitbit Health Connect

Η Google δήλωσε για το API, ότι “τα δεδομένα στο Health Connect είναι όλα στη συσκευή και κρυπτογραφημένα”. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν την πρόσβαση ή να διαγράψουν δεδομένα που δεν θέλουν στη συσκευή τους και μπορούν να επιλέξουν να δώσουν προτεραιότητα σε μια πηγή δεδομένων έναντι μιας άλλης όταν χρησιμοποιούν πολλαπλές εφαρμογές.

Με το Health Connect, διάφορες εφαρμογές μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν δεδομένα μεταξύ τους. Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν το Google Fit, το Samsung Health, το Withings Health Mate και άλλες. Τώρα που η Fitbit έγινε συμβατή με αυτό το σύστημα, θα είναι πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες να μεταφέρουν τα δεδομένα Fitbit τους στο Google Fit. Αυτό ήταν εφικτό και πριν, αλλά μόνο με μια εφαρμογή τρίτου μέρους, κάτι που δεν είναι πλέον απαραίτητο. Επιπλέον, αυτό επιτρέπει στη Google να διατηρήσει μελλοντικά τη dual-app στρατηγική της.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS