ΑρχικήinetΟι συσκευές Fitbit από το 2023 θα απαιτούν Google account

Οι συσκευές Fitbit από το 2023 θα απαιτούν Google account

Με την κυκλοφορία των πιο πρόσφατων συσκευών της Fitbit, εισήχθη το brand «Fitbit by Google». Το Sense 2 και το Versa 4 έχουν ήδη ένα user UI που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το Wear OS 3, αλλά η ενοποίηση γίνεται όλο και πιο βαθιά από το 2023 και μετά, όταν τα Google Accounts θα απαιτηθούν για τη χρήση του Fitbit.

Δείτε επίσης: Το Chromecast με Google TV λαμβάνει το Android 12

Fitbit google

Προς το παρόν, η “Fitbit συνεχίζει να παρέχει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ξεχωριστά από την Google” και απαιτείται λογαριασμός Fitbit για τη χρήση της εφαρμογής και των συσκευών (έξυπνα ρολόγια, συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης και ζυγαριά).

Δείτε επίσης: Το Malwarebytes μπλόκαρε Google και YouTube για malware

Ωστόσο, η Fitbit θα «επιτρέψει τη χρήση του Fitbit με Gοogle account κάποια στιγμή μέσα στο 2023».

Τα Google accounts στο Fitbit θα υποστηρίζουν μια σειρά από πλεονεκτήματα για τους χρήστες του Fitbit, συμπεριλαμβανομένης μιας μοναδικής σύνδεσης για το Fitbit και άλλες υπηρεσίες Google, την κορυφαία ασφάλεια λογαριασμών στον κλάδο, τους κεντρικούς ελέγχους απορρήτου για τα δεδομένα χρήστη Fitbit και περισσότερες λειτουργίες από την Google στο Fitbit.

Διαφημίζονται πολλά οφέλη, με την ασφάλεια να είναι αξιοσημείωτη για κάτι τόσο ευαίσθητο όπως τα δεδομένα υγείας και φυσικής κατάστασης. Η Fitbit διατηρεί επί του παρόντος το δικό της σύστημα σύνδεσης με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) που γίνεται μέσω SMS. Υπάρχει ήδη μια επιλογή σύνδεσης με το Google και η Fitbit αφαίρεσε το αντίστοιχο του Facebook πέρυσι.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή περιλαμβάνει περισσότερα από τη διαδικασία σύνδεσης και την ενοποίηση σε ένα σύνολο από credentials.

Μετά την αλλαγή του επόμενου έτους, “ορισμένες χρήσεις του Fitbit θα απαιτούν Google account, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής στο Fitbit ή της ενεργοποίησης συσκευών και λειτουργιών Fitbit που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.” Το τελευταίο είναι αξιοσημείωτο στο πλαίσιο της Fitbit που εργάζεται σε ένα premium ρολόι Wear OS 3. Οι νέοι πελάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα Google Account από το επόμενο έτος, ενώ οι λειτουργίες gating στο νέο backend είναι παρόμοιες με τη μετάβαση του Nest app/account στο Google Home.

Δείτε επίσης: Η Google ενσωματώνει υπενθυμίσεις Assistant & Calendar στο Tasks

Μόλις πραγματοποιηθεί η αλλαγή, θα υπάρχει μια “επιλογή να μετακινήσετε το Fitbit στο Google account σας”, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον Fitbit λογαριασμό τους “μέχρι τουλάχιστον τις αρχές του 2025”. Ωστόσο, και πάλι, αυτοί οι χρήστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν νέες συσκευές ή λειτουργίες υγείας έως ότου πραγματοποιήσουν migrate.

Κάποια στιγμή το 2025, «θα χρειαστεί ένα Google account για τη χρήση του Fitbit». Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται του χρόνου:

Θα είμαστε διαφανείς με τους πελάτες μας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό λογαριασμών Fitbit μέσω ειδοποιήσεων εντός της εφαρμογής Fitbit, μέσω email και σε άρθρα βοήθειας.

Η Google θα τηρήσει τις «δεσμευτικές δεσμεύσεις» που ανέλαβε με τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσει την εξαγορά. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι τα δεδομένα υγείας και ευεξίας των χρηστών του Fitbit δεν θα χρησιμοποιηθούν για τα Google Ads.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS