ΑρχικήinetΗ Apple σκεφτόταν να ανοίξει δικές της κλινικές υγείας

Η Apple σκεφτόταν να ανοίξει δικές της κλινικές υγείας

Οι φιλοδοξίες της Apple για την υγεία, σε ένα σημείο, προχώρησαν πολύ περισσότερο από την προσθήκη μόνιτορ οξυγόνου στο αίμα στο Apple Watch. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Wall Street Journal η εταιρεία ήθελε να ανοίξει δικές τις κλινικές, ωστόσο, οι φιλοδοξίες αυτές έχουν σε μεγάλο βαθμό απορριφθεί – προς το παρόν.

Apple κλινικές

Δείτε επίσης: Apple: Διόρθωσε δύο iOS zero-day ευπάθειες που επέτρεπαν το hack παλαιότερων iPhones

Η Apple ήθελε να ανοίξει τη δική της ιατρική υπηρεσία πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με τις δικές της κλινικές και γιατρούς οι οποίοι θα εργάζονταν για την γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία, λέει η έκθεση. Δεν ήταν απλώς μια ιδέα που υπήρχε στα χαρτιά. Η Apple δοκίμασε το σχέδιο δημιουργώντας μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και αναλαμβάνοντας κλινικές που εξυπηρετούσαν τους υπαλλήλους της.

Η έκθεση αναφέρει ότι το σχέδιο αναβλήθηκε ενώ η Apple επικεντρώθηκε στην πώληση συσκευών όπως το Apple Watch, το οποίο έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την υγεία (μια πρόσφατη έκθεση του Bloomberg ισχυρίστηκε ότι πολλές φημολογούμενες λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία για το Apple Watch αναβλήθηκαν έως το 2022 ή αργότερα). Επιπλέον, το WSJ ισχυρίζεται ότι μια εφαρμογή υγείας από την Apple, που ονομάζεται HealthHabit και δοκιμάστηκε σε υπαλλήλους της Apple αφού λανσαρίστηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες νωρίτερα μέσα στην χρονιά, δεν μπόρεσε να προσελκύσει χρήστες.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Έρχεται ταχύτερο και με εξελιγμένους ιατρικούς αισθητήρες

Το σχέδιο της Apple να περάσει στον τομέα της ιατρικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης ξεκίνησε το 2016, έχοντας την φιλοδοξία να παρέχει τον πλούτο των δεδομένων υγείας που συγκεντρώθηκαν από τις συσκευές των χρηστών στους γιατρούς που εργάζονται για την Apple. Όλα θα ήταν μέρος ενός εξατομικευμένου προγράμματος υγείας βάσει συνδρομών.

Η ιδέα εξακολουθεί να δοκιμάζεται, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι της Apple ανησυχούσαν για την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας που “αποθαρρύνει το critical feedback “, το οποίο είναι ιδιαίτερα προβληματικό όταν ασχολείται με τα προσωπικά δεδομένα υγείας των χρηστών, αναφέρει η έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας υπάλληλος εγκατέλειψε την εταιρεία για αυτό το ζήτημα. Τελικά, ενώ φαίνεται ότι η Apple εξακολουθεί να ενδιαφέρεται πάρα πολύ για αυτήν την ιδέα, δεν είναι και πολύ εύκολο να προχωρήσει και δεν είναι σαφές αν θα το κάνει στο εγγύς μέλλον.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Το HomePod εξαντλήθηκε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple

Ένας εκπρόσωπος της Apple απάντησε στην έκθεση, ισχυριζόμενος ότι “πολλοί από τους ισχυρισμούς σε αυτήν την αναφορά βασίζονται σε ελλιπείς, ξεπερασμένες και ανακριβείς πληροφορίες.”

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS