ΑρχικήUpdateswatchOS 9: Θα περιλαμβάνει βελτιωμένη παρακολούθηση ύπνου και υπενθυμίσεις φαρμάκων

watchOS 9: Θα περιλαμβάνει βελτιωμένη παρακολούθηση ύπνου και υπενθυμίσεις φαρμάκων

Η Apple υπόσχεται επιτέλους καλύτερη παρακολούθηση ύπνου για το Apple Watch ως μέρος του watchOS 9. Η ενημερωμένη εφαρμογή Sleep θα περιλαμβάνει μια λειτουργία sleep stage. Θα μπορεί να ανιχνεύει τα στάδια REM και τον βαθύ ύπνο και θα τα παρακολουθεί με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε επίσης: Apple: Τι είδους εφαρμογές αποκλείσαμε από το App Store μας πέρυσι

watchOS 9

Θα μπορείτε να προβάλλετε τις μετρήσεις του ύπνου σας μαζί με άλλα δεδομένα, όπως ο καρδιακός ρυθμός και ο αναπνευστικός ρυθμός, στην εφαρμογή Health στο iPhone σας. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα έρευνας για την υγεία θα μπορούν να υποβάλουν τα δεδομένα του σταδίου ύπνου στους ερευνητές της Apple Heart and Movement Study.

Δείτε επίσης: Apple: Κάνει πιο ευέλικτα τα ωράρια εργασίας για να μην φτιάξουν σωματείο οι υπάλληλοι

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά υγείας για το watchOS 9 είναι ότι θα δείχνει πόσο καιρό ένας χρήστης βρίσκεται σε κατάσταση atrial fibrillation (AFib). Θα σας ενημερώσει για την ώρα της ημέρας ή της εβδομάδας που το AFib είναι πιο ενεργό.

Θα λαμβάνετε εβδομαδιαίες ειδοποιήσεις για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα της συχνότητας AFib. Η εφαρμογή Health θα εμφανίσει ένα λεπτομερές ιστορικό, μαζί με πληροφορίες σχετικά με παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση, όπως η άσκηση, ο ύπνος και η κατανάλωση αλκοόλ. Θα μπορείτε να κάνετε λήψη ενός PDF που περιλαμβάνει το ιστορικό AFib και τους παράγοντες του τρόπου ζωής σας για να το μοιραστείτε με τους επαγγελματίες υγείας σας.

watchOS 9

Το Food and Drug Administration των ΗΠΑ ενέκρινε την Apple μόλις την περασμένη εβδομάδα για τη λειτουργία ιστορικού AFib. Το χαρακτηριστικό απευθύνεται μόνο σε χρήστες στις ΗΠΑ ηλικίας 22 ετών και άνω που έχουν διαγνωστεί με την πάθηση.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί το iOS 15.6 beta 2 σε εγγεγραμμένους developers

Επιπλέον, η Apple παρουσιάζει μια εφαρμογή Medications για iPhone και Apple Watch για να βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν πότε πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους. Μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένα προγράμματα και υπενθυμίσεις για κάθε φάρμακο. Οι χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποίηση εάν υπάρχουν “δυνητικές κρίσιμες αλληλεπιδράσεις” με φάρμακα που προσθέτουν στην εφαρμογή Health.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS