ΑρχικήsecurityΤο 29% των χάκερ κάνουν επιθέσεις για να προστατεύσουν τον κόσμο

Το 29% των χάκερ κάνουν επιθέσεις για να προστατεύσουν τον κόσμο

Τα δεδομένα της έρευνας που κυκλοφόρησαν από το Finbold.com δείχνουν ότι περίπου το 68% των χάκερ ξεκινούν επιθέσεις προκειμένου να αποδείξουν ότι μπορούν. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 3.150 ερωτηθέντες από τουλάχιστον 120 χώρες και περιοχές.

Οι ερωτηθέντες σημείωσαν ότι το να κερδίσουν χρήματα είναι ο δεύτερος λόγος για οποίο χακάρουν με το ποσοστό να φτάνει το 53%, ενώ οι συμβουλές και οι τεχνικές μάθησης αντιπροσωπεύουν το 51%. Συγκεκριμένα, περίπου το 49% των χάκερ ξεκινούν επιθέσεις μόνο για να διασκεδάσουν. Επιπλέον, το 44% των χάκερ συνήθως θέλουν να προωθήσουν την καριέρα τους. Επιπλέον, το 29% το κάνουν για να υπερασπιστούν και προστατεύσουν τον κόσμο ενώ το 27% αναφέρει ότι θέλει να “κάνει καλό στον κόσμο”.

χάκερ

Η έρευνα εξέτασε επίσης μερικές από τις δημοφιλείς πλατφόρμες εισβολής, όπου τα website αντιπροσωπεύουν το 71%. Τα API αντιστοιχούν περίπου στο 7% και ακολουθεί το Android mobile με ποσοστό 4%. Είναι ενδιαφέρον ότι τα λειτουργικά συστήματα αντιστοιχούν στο 4%.

Η έρευνα δείχνει ότι από τους χάκερ το 30% έχει εμπειρία από ένα έως δύο χρόνια στο hacking. Από την άλλη πλευρά, μόνο το 20% των χάκερ κάνουν επιθέσεις για τρία έως πέντε χρόνια. Και τέλος, μόνο το 5% των χάκερ βρίσκονται στον τομέα του hacking για περισσότερα από 15 χρόνια.

Το hacking συνεχίζει να είναι ένα εξελισσόμενο πεδίο. Σχολιάζοντας τα ζητήματα, ο αρχισυντάκτης του Finbold.com, Oliver Scot είπε:

«Προχωρώντας στο μέλλον, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης δεξιοτήτων ασφαλείας καθώς οι χάκερ συνεχίζουν να εξελίσσονται. Περισσότεροι οργανισμοί αυξάνουν επίσης όλο και περισσότερο τις ανάγκες ασφαλείας τους μέσω εσωτερικής εκπαίδευσης και δεξιοτήτων με τα προσαρμοσμένα προγράμματα κατάρτισης να έχουν αποδειχθεί κρίσιμα για τις επιχειρήσεις

Μερικές από τις δημοφιλείς τάσεις του hacking που αναμένεται να εξελιχθούν περιλαμβάνουν το social engineering και το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), το malware injection, τις ελλείψεις ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας, τους κωδικούς πρόσβασης που «σπάνε» και τις επιθέσεις denial of service.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS