Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Denial of service ευπάθεια επιστρέφει στα Windows

Η Microsoft ενημέρωσε για μια νέα denial of service ευπάθεια η οποία θα μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας υπολογιστές με διάφορες εκδόσεις των Windows, προσθέτοντας  ότι δεν υπάρχουν τρόποι μετριασμού.

Denial of service windows vulnerability

Η ευπάθεια επηρεάζει όλες τις εκδόσεις των Windows από τα 7 μέχρι και τα 10, συμπεριλαμβανομένου τα 8.1 RT, server 2008, server 2012, server 2016, αλλά και όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις που δεν έχουν εγκαταστήσει τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας.

Η ευπάθεια με κωδικό CVE-2018-5391, έχει σχέση με τον κατακερματισμό πακέτων, μια διαδικασία που προσαρμόζει το μέγεθος των πακέτων, ώστε να ταιριάζει με το MTU (maximum transmission unit) του παραλήπτη.

Οι IP επιθέσεις κατακερματισμού είναι ένας γνωστός τρόπος επιθέσεων DoS (Denial of service), όπου το σύστημα «θύμα» λαμβάνει πολλά μικρά IP πακέτα, τα οποία πρέπει να  επανασυναρμολογηθούν στην αρχική τους μορφή.

Πρόκειται για μια TCP fragmentation επίθεση, γνωστή και ως Teardrop attack, που εμποδίζει τον παραλήπτη να επανασυναρμολογήσει τα πακέτα. Αυτή η επίθεση υπάρχει από όταν χρησιμοποιούνταν τα Windows 3.1, όπου crash-αρε το λειτουργικό σύστημα.

“Ο επιτιθέμενος μπορούσε να στείλει πολλά πακέτα των 8 byte, χωρίς όμως να στέλνει το τελευταίο πακέτο.» Έτσι ο υπολογιστής «θύμα» περιμένοντας το τελευταίο αυτό πακέτο για να προβεί στην επανασυναρμολόγηση του, δεν μπορούσε ποτέ να ολοκληρώσει την διαδικασία, και «κρέμαγε».

Ο λόγος για τον οποίο ο υπολογιστής σταματούσε να ανταποκρίνεται ήταν επειδή ο επεξεργαστής έφτανε στο μέγιστο επίπεδο χρήσης, και επανερχόταν μόνο όταν η διαδικασία επανασυναρμολόγησης ολοκληρωνόταν ή ακυρωνόταν.

Η Microsoft  προτείνει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις, και στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, προτείνει την χρήση των δυο αυτών εντολών.

Netsh int ipv4 set global reassemblylimit=0
Netsh int ipv6 set global reassemblylimit=0

 

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *