ΑρχικήinetCOVID-19: Οι εργαζόμενοι απομακρύνονται από το όνειρο της καριέρας

COVID-19: Οι εργαζόμενοι απομακρύνονται από το όνειρο της καριέρας

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε τις ανησυχίες των εργαζομένων για την δουλειά τους και πώς η πανδημία του COVID-19 επηρέασε τα όνειρα τους για καριέρα.

Τον Ιούνιο του 2020, το Lowell, Ινστιτούτο Εργατικού Δυναμικού της Kronos Incorporated ρώτησε 3.903 υπαλλήλους και ηγέτες επιχειρήσεων στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, το Μεξικό, τις Κάτω Χώρες, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Ήθελε να ανακαλύψει πώς ένιωθαν για την άμεση αντίδραση του εργοδότη τους στον COVID-19 και διερεύνησε τις κορυφαίες ανάγκες και ανησυχίες του εργατικού δυναμικού για το 2021.

Οι ερωτήσεις της έρευνας διερεύνησαν τη στάση της ηγεσίας και των εργαζομένων γύρω από την εμπιστοσύνη στο χώρο εργασίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αντιμετώπιση των κρίσεων.

COVID-19

Η έρευνα «Hindsight 2020: COVID Concerns to 2021» διαπίστωσε ότι μόνο ένας στους πέντε (20%) θεώρησε ότι η εταιρεία που εργάζεται ικανοποίησε τις ανάγκες του κατά τους αρχικούς μήνες της πανδημίας του COVID-19.

Οι ώρες εργασίας έχουν αυξηθεί. Οι μισοί από τους εργαζομένους παγκοσμίως λένε ότι εργάζονται είτε τις ίδιες είτε περισσότερες ώρες τακτικά από την έναρξη της πανδημίας, κάτι που εξηγεί γιατί πάνω από δύο στους πέντε (43%) είπαν ότι η επιχείρηση που εργάζονται θα πρέπει να εξισορροπήσει τον φόρτο εργασίας της για να μην καταλήξουν σε burnout.

Η εξάντληση και η κόπωση αφορούν εξίσου τους υπαλλήλους που εργάζονται εξ αποστάσεως (43%) και τους εργαζόμενους που βρίσκονται στον φυσικό χώρο εργασίας (43%).

Συνολικά, τρεις στους πέντε (59%) ηγέτες λένε ότι η επιχείρηση τους έχει λάβει κάποια βασικά μέτρα για την προστασία από την εξάντληση, ωστόσο, συνολικά, το 29% των εργαζομένων επιθυμούν οι οργανισμοί/επιχειρήσεις να ενεργήσουν με περισσότερη ενσυναίσθηση.

Πάνω από το ένα τρίτο των υπαλλήλων και των ηγετικών επιχειρήσεων (36%) ανησυχούν για μελλοντικές απολύσεις και παραιτήσεις λόγω της οικονομικής αστάθειας που δημιουργήθηκε από τον COVID-19. Οι εργαζόμενοι που ανησυχούν περισσότερο είναι στην Κίνα (44%), με το Μεξικό να ακολουθεί (41%), τον Καναδά (40%) και τις ΗΠΑ (37%).

Αυτές οι ανησυχίες για την ασφάλεια της εργασίας καλύπτουν όλες τις γενιές: οι Gen Z (είναι οποιοσδήποτε γεννήθηκε μεταξύ 1995 και 2019) και οι “young Millennials” (που γεννήθηκαν μεταξύ 1981-2000 με ποσοστό 35%), οι “oldest Millennials” (29 εώς 38 ετών με ποσοστό 37%), οι Gen Xers (τα άτομα που έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1965 και του 1980 με ποσοστό 36%) και οι Boomers (34%) ανησυχούν εξίσου.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας θεωρούνται οι πληθυσμοί υψηλότερου κινδύνου για τον COVID-19, όσο νεότεροι είναι οι ερωτώμενοι, τόσο περισσότερο ανησυχούν για την δουλειά τους.

Τρεις στους 10 υπαλλήλους και επιχειρηματικούς ηγέτες ευχήθηκαν η εταιρεία τους να είχε περισσότερη ευελιξία, ειδικά όταν η πανδημία ήταν στην πιο χαοτική της φάση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν οικογένειες (34%), αν και αυτή η επιθυμία που εστιάζεται στην τεχνολογία εκθέτει ένα γενικό χάσμα μεταξύ των νεότερων εργαζομένων (31%) και των Boomers (19%).

Ωστόσο, δεν είναι όλοι απογοητευμένοι. Το ένα τρίτο των εργαζομένων παγκοσμίως (33%) δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον εργοδότη τους περισσότερο από ό, τι πριν ξεκινήσει η πανδημία λόγω του τρόπου με τον οποίο αντέδρασαν.

Για μεμονωμένους υπαλλήλους, η εργασία από το σπίτι φαίνεται να έχει θέσει σε αναστολή τις φιλοδοξίες της καριέρας τους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS