ΑρχικήsecurityΟι Καναδοί δεν εμπιστεύονται επιχειρήσεις που υπέστησαν παραβίαση

Οι Καναδοί δεν εμπιστεύονται επιχειρήσεις που υπέστησαν παραβίαση

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας, μία παραβίαση δεδομένων σε μία επιχείρηση, μπορεί να έχει σημαντικό και μακροχρόνιο αντίκτυπο στην αξιοπιστία της.

παραβίαση

Η έρευνα περιλάμβανε περισσότερα από 2.000 άτομα και πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, από την KPMG, μια εταιρεία συμβούλων νωρίτερα αυτό το μήνα.

Όπως διαπιστώθηκε από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, περίπου το 84% των Καναδών δήλωσαν ότι θα δίσταζαν να συνεργαστούν με εταιρείες που έχουν υποστεί μία παραβίαση δεδομένων.

Σχεδόν όλοι (90 τοις εκατό) δηλώνουν ότι είναι πολύ επιφυλακτικοί να μοιραστούν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες τους με οποιονδήποτε οργανισμό είχε πληγεί από κακόβουλους παράγοντες στο παρελθόν.

Από τους ερωτηθέντες, περίπου το ένα τέταρτο ανέφερε ότι τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους, έχουν κλαπεί από επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αξιόπιστους ιστότοπους.

Διαδικτυακές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας

busines

Αυτό που παρατηρείται έντονα τους τελευταίους μήνες και το απέδειξε και η έρευνα είναι η ραγδαία αύξηση των αγορών μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα το 54% των Καναδών δηλώνουν ότι ψωνίζουν διαδικτυακά περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, κάτι που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Ωστόσο, ένας εξίσου μεγάλος αριθμός δηλώνει ότι έχει παρατηρήσει αύξηση των ύποπτων email που λαμβάνει.

Ο κυρίαρχος τύπος διαδικτυακής επίθεσης που αντιμετωπίζουν οι Καναδοί πολίτες είναι το ηλεκτρονικό phishing, σε ποσοστό που αγγίζει το 38%, ακολουθούμενο από το spear phishing το οποίο επηρεάζει το 13%.

«Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος πραγματοποιούνται όταν οι επιτιθέμενοι μεταμφιέζονται ως αξιόπιστοι οργανισμοί για να εξαπατήσουν τον στόχο ώστε να ανοίξει ένα άμεσο μήνυμα, email ή μήνυμα κειμένου ή να κάνει κλικ σε ένα συνημμένο», αναφέρει η έρευνα. «Όμως, ενώ οι καμπάνιες ηλεκτρονικού ψαρέματος αποστέλλονται σε πολλούς παραλήπτες, το spear phishing είναι πολύ στοχευμένο και προσωπικό κάτι που το κάνει να φαίνεται πιο νόμιμο.»

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν επηρεάσει περίπου το 12% όλων των Καναδών πολιτών, ενώ το 38% των Καναδών δεν πιστεύουν ότι τα προσωπικά τους στοιχεία μπορούν να παραμείνουν ασφαλή.

Όσον αφορά την ικανότητα των εταιρειών ή των κυβερνήσεων να προστατεύουν τα δεδομένα τους, το 17% των Καναδών δηλώνει σκεπτικό, ενώ 61% λέει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS