Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 15:47
Αρχική security Ευρώπη: Πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) θύματα επιθέσεων DDoS

Ευρώπη: Πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) θύματα επιθέσεων DDoS

Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία ανέφεραν επιθέσεις DDoS που είχαν ως στόχο την DNS υποδομή τους.

Περισσότεροι από δώδεκα πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν αναφέρει επιθέσεις DDoS που στοχεύουν την DNS υποδομή τους.

Ο κατάλογος των ISPs που υπέστησαν επιθέσεις κατά την τελευταία εβδομάδα περιλαμβάνει την Βελγική EDP, την γαλλική Bouygues Télécom, την FDN, την K-net, την SFR, την Ολλανδική Caiway, την Delta, την FreedomNet, την Online.nl, την Signet και την Tweak.nl.

DDoS ISPs

Οι επιθέσεις δεν διήρκεσαν περισσότερο από μια μέρα και τελικά μετριάστηκαν, αλλά οι υπηρεσίες ISP «έπεσαν» ενώ το DDoS ήταν ενεργό.

Το NBIP, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τις Ολλανδικές ISP για να καταπολεμήσει συλλογικά τις επιθέσεις DDoS και τις κυβερνητικές προσπάθειες υποκλοπής τηλεφωνημάτων, παρείχε στο ZDNet πρόσθετες πληροφορίες για τα περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας.

“Οι περισσότερες από τις [επιθέσεις] ήταν ενίσχυση DNS και επιθέσεις τύπου LDAP. Μερικές από τις επιθέσεις διήρκησαν περισσότερο από 4 ώρες και έφτασαν στα 300Gbit/s σε όγκο”, δήλωσε η NBIB.

Οι επιθέσεις DDoS εναντίον ευρωπαϊκών ISP ξεκίνησαν στις 28 Αυγούστου, μια ημέρα αφότου αποκαλύφθηκε μια εγκληματική συμμορία που εμπλέκεται σε εκβιασμoύς DDoS εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο, με θύματα όπως οι MoneyGram, YesBank India, Worldpay, PayPal, Braintree και Venmo.

Ενώ ακόμη δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι δύο σειρές συμβάντων συνδέονται, οι επιθέσεις DDoS εναντίον χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών υποχώρησαν μόλις οι επιθέσεις εναντίον των ευρωπαϊκών ISPs ξεκίνησαν.

Επιπλέον, πηγές που παρακολουθούσαν την συμμορία ανέφεραν στο ZDNet ότι λίγο πριν επιτεθεί σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η ίδια ομάδα είχε στοχεύσει αρκετούς ISPs στη Νοτιοανατολική Ασία λίγες εβδομάδες πριν.

Επιπλέον, αρκετοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας έχουν δηλώσει ότι η μαζική διακοπή της CenturyLink που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο πιστεύεται ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας επίθεσης DDoS. Σε ξεχωριστές αναφορές, τόσο η Cisco όσο και η CloudFlare δήλωσαν ότι η διακοπή οφείλεται σε επιθέση DDoS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....

Advantech: Ο κατασκευαστής IIoT chip έπεσε θύμα του Conti ransomware

Η ransomware συμμορία Conti στόχευσε τα συστήματα της γνωστής εταιρείας κατασκευής IIoT chip Advantech και ζητά 12,5 εκατομμύρια δολάρια για να αποκρυπτογραφήσει...