ΑρχικήsecurityΚακόβουλες insider επιθέσεις εναντίον χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών!

Κακόβουλες insider επιθέσεις εναντίον χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών!

Είναι γνωστό ότι ο τομέας που πλήττεται περισσότερο από cyberattacks είναι ο τομέας των επιχειρήσεων και ειδικότερα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το κόστος αντιμετώπισης αυτών των επιθέσεων αλλά και το κόστος περιορισμού τους, είναι σίγουρα μεγαλύτερο σε τέτοιες επιχειρήσεις και συνεχώς αυξανόμενο.

χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

Η έκθεση με τίτλο “Unlocking the Value of Improved Cybersecurity Protection”, ερευνά το κόστος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις όταν αντιδρούν σε cyberattacks και εφαρμόζει μια πιθανή μεθοδολογία κοστολόγησης που επιτρέπει ετήσιες συγκρίσεις. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι το μέσο κόστος εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως ανά χρόνο αυξήθηκε σε 18,5 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για το υψηλότερο κόστος από όλους τους τομείς που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά το άμεσο και όχι το συνολικό κόστος, που θα έχει μια εταιρεία από την αρχή μέχρι την περίοδο της αποκατάστασης.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιθέσεις που προέρχονται από το εσωτερικό της επιχείρησης (malicious insider attacks) είναι σίγουρα το πιο δαπανηρό είδος επίθεσης, για επίλυση. Το κόστος του ανέρχεται στις 243.000 δολάρια ανά επίθεση, ενώ απαιτεί το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επίλυσης που είναι περίπου 55,1 ημέρες. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιθέσεων ransomware και web-based απαιτούνται περίπου 33,8 και 25,9 ημέρες αντίστοιχα.

χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

Η έκθεση σημειώνει ότι μόνο το 34% των επιχειρήσεων αναπτύσσει αυτοματοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη (AI) και machine learning για να βοηθήσει στην πρόληψη των cyberattacks. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό, επειδή στη μελέτη αναφέρεται ότι, όταν αναπτυχθούν πλήρως, οι τεχνολογίες αυτές αποφέρουν στην ουσία εξοικονόμηση του συνολικού κόστους. Ομοίως, μόνο το 24% των εταιρειών κάνουν εκτεταμένη χρήση των cyber analytics και των behavior/user analytics. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τον ταχύ ρυθμό των νέων τεχνολογιών και, ως εκ τούτου, είναι δύσκολο για αυτούς να πραγματοποιήσουν επενδύσεις που αυξάνουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ponemon για την Accenture συγκέντρωσε data από 2.647 συνεντεύξεις 11 χωρών. Τα στοιχεία της βιομηχανίας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συγκεντρώθηκαν από 537 συνεντεύξεις και από δείγμα 72 εταιρειών στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Η μελέτη αφορά ολόκληρο το έτος του 2018 και περιλαμβάνει το συνολικό κόστος που θα αποκομίσει μια εταιρεία από τον εντοπισμό της επίθεσης μέχρι και την πλήρη αποκατάσταση που προκύπτει μετά το πέρας όλων των απαιτούμενων διαδικασιών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS