ΑρχικήinetElon Musk: Εταιρεία του εργάζεται για τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με...

Elon Musk: Εταιρεία του εργάζεται για τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστή

MuskΟ Elon Musk φιλοδοξεί να συνδέσει τον εγκέφαλό σας με έναν υπολογιστή με ασφαλή και ανώδυνο τρόπο, σαν μια απλή επέμβαση ματιών με λέιζερ.

Χθες, η εταιρεία Neuralink, στην οποία ο κ. Musk έχει επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια, εξήγησε τα μικρά βήματα, που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Η Neuralink είπε ότι πρόκειται για ένα ρομπότ “τύπου ραπτομηχανής”, το οποίο θα εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η εταιρεία και ο κ. Musk ευελπιστούν ότι θα αρχίσουν να εργάζονται με ανθρώπους το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το σύστημα θα είναι ικανό να διαβάζει και να γράφει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών.

Η ιδέα της εμφύτευσης μιας συσκευής στον εγκέφαλο, η οποία θα επιτρέπει την ταχεία επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία.

Μέχρι τώρα το είχαμε δει σε ταινίες και βιβλία.

Τη Δευτέρα, στελέχη της Neuralink δήλωσαν ότι χρειάζονται πολύ χρόνο μέχρι να είναι σε θέση να  προσφέρουν στο κοινό μια τέτοια υπηρεσία.

Μπορεί να απέχουμε πολύ από τη δημιουργία ενός εγκεφάλου-υπολογιστή, ωστόσο ο κ. Musk έχει βρει ήδη μια πιθανή ιατρική χρήση.

Ο κ. Hodak, πρόεδρος και ιδρυτής της Neuralink, είπε ότι ο κ. Musk φιλοδοξεί ότι η τεχνολογία της Neuralink θα μπορεί, κάποια μέρα, να βοηθήσει τους ανθρώπους, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Πιστεύει ότι η νέα τεχνολογία θα μπορέσει να βοηθήσει ακρωτηριασμένους ανθρώπους να ανακτήσουν την κινητικότητά τους ή να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ακούσουν, να μιλήσουν και να δουν.

Για να γίνει η εμφύτευση, θα πρέπει να δημιουργηθούν τρύπες στο κρανίο. Ωστόσο, η εταιρεία ελπίζει ότι στο μέλλον θα μπορεί να γίνει με λέιζερ, το οποίο δεν θα προκαλεί καθόλου πόνο.

Η Neuralink σκοπεύει να συνεργαστεί με νευροχειρουργούς του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ καθώς και με άλλα ιδρύματα για τη διεξαγωγή των πρώτων πειραμάτων.

Έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται δοκιμές σε ποντίκια και τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι πολύ καλά. Ωστόσο, κάποιοι ανεξάρτητοι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα από τα πειραματόζωα μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικά της επίδρασης, που θα έχει η νέα τεχνολογία στους ανθρώπους. Θα πρέπει να γίνουν δοκιμές και σε ανθρώπους, για να καθοριστεί η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Μία από τις τεχνικές της Neuralink είναι η τοποθέτηση εύκαμπτων νημάτων από ηλεκτρόδια κοντά στους νευρώνες.

Η ικανότητα λήψης πληροφοριών από ένα μεγάλο αριθμό κυττάρων και η αποστολή τους σε έναν υπολογιστή για μεταγενέστερη ανάλυση θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της κατανόησης του εγκεφάλου.

Η τεχνική, που χρησιμοποιεί η Neuralink είναι η εισαγωγή μιας δέσμης νημάτων, τα οποία είναι το ένα τέταρτο περίπου της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας.

Μπορούν να εισαχθούν σε διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικά βάθη. Ανάλογα με αυτό που θέλουν να πετύχουν οι γιατροί, μπορεί να επικεντρωθούν σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου, όπως κέντρα ομιλίας, όρασης, ακοής ή κίνησης.

Η ευελιξία των νημάτων της Neuralink είναι μια σημαντική πρόοδος για την επιστήμη.

Ωστόσο, οι ερευνητές της Neuralink θα πρέπει να αποδείξουν ότι η μόνωση των νημάτων τους θα μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η Neuralink θα έχει αρκετό ανταγωνισμό. Το Πεντάγωνο έχει χρηματοδοτήσει έρευνες τόσο για τις βασικές επιστήμες του εγκεφάλου όσο και για την ανάπτυξη συστημάτων ρομποτικού ελέγχου του εγκεφάλου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS