ΑρχικήinetΜας φυτρώνουν κέρατα...από την χρήση των smartphones σύμφωνα με έρευνα!

Μας φυτρώνουν κέρατα…από την χρήση των smartphones σύμφωνα με έρευνα!

Οι νεότερες γενιές φαίνεται να αναπτύσσουν κέρατα στο πίσω μέρος των κρανίων τους λόγω της εκτεταμένης χρήσης της τεχνολογίας όπως τα smartphones και τα tablets.

Δύο Αυστραλοί ερευνητές πραγματοποιήσαν την περίεργη ανακάλυψη εξετάζοντας εκατοντάδες X-rays ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, διαπιστώνοντας ότι σχεδόν οι μισοί είχαν αναπτύξει επιπλέον οστά.

Είναι το είδος των οστών που συνήθως παρατηρούνται σε ηλικιωμένους ανθρώπους που το σώμα τους έχει υποστεί μακροχρόνια κακή στάση και σημαντικά φορτία στρες στα οστά τους.

Όμως, η παρουσία των “κερατοειδών” αυξήσεων του κρανίου προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για το τι κάνει η εκτεταμένη χρήση των τηλεφώνων στα σώματα των νέων.

Τα ευρήματα του Δρ David Shahar και του Αναπληρωτή Καθηγητή Mark Sayers στο Πανεπιστήμιο της Ακτής του Ήλιου κοινοποιούνται δύο χρόνια μετά την αρχική προειδοποίησή τους για την τάση.

Το ξαφνικό ενδιαφέρον για την έρευνα προκλήθηκε χάρη σε ένα άρθρο του BBC την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το πώς η τεχνολογία αλλάζει το ανθρώπινο σώμα.

Ο Δρ Shahar δήλωσε ότι η μελέτη εξέτασε 218 X-ray images ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών και διαπίστωσε ότι το 41% ​​είχε αναπτύξει μια οστεώδη κόκαλο στο πίσω μέρος των κεφαλών τους και κυμαινόταν σε μέγεθος από 10 χιλιοστά έως 30 χιλιοστά.

smartphones
smartphones

Πρόσθετες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των μαγνητικών τομογραφιών, απέκλεισαν την πιθανότητα ότι οι οστικές αυξήσεις ήταν αποτέλεσμα γενετικής ή τραυματισμού.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα οσφυϊκά στρώματα μετρούν λίγα χιλιοστά μόνο και παρόλα αυτά βρήκαμε προβολές από 10 έως 30 χιλιοστά στον υπό μελέτη νεαρό πληθυσμό.»

Τα ευρήματα προσφέρουν μια προειδοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο της κακής στάσης, ειδικά στους νέους, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του τηλεφώνου και του gadget.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS