Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:52
Αρχική inet Αυξάνονται οι επενδύσεις στον τομέα του Cybersecurity

Αυξάνονται οι επενδύσεις στον τομέα του Cybersecurity

Cybersecurity

Οι επενδύσεις στον τομέα του Cybersecurity, αυξάνονται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Όπως παρουσιάζει και η τελευταία μελέτη της Canalys πάνω στην παγκόσμια αγορά, οι επενδύσεις που αφορούν τον τομέα του Cybersecurity και ειδικότερα τις υπηρεσίες public cloud και “as a service”, αυξήθηκαν κατά πολύ το πρώτο τρίμηνο του 2019, παρουσιάζοντας ένα ποσοστό ανάπτυξης της τάξεως του 46%.

Αυτού του είδους οι επενδύσεις αποτελούν το 17,6% της συνολικής αγοραστικής αξίας του Cybersecurity, μία αύξηση της τάξεως του 13,8% σε σχέση με πέρυσι. Οι εικονικές συσκευές ασφαλείας και τα agent solutions αυξήθηκαν επίσης σημαντικά, σε ένα ποσοστό 18,2% σε ετήσια βάση.

Πώς αναπτύσσεται η αγορά του Cybersecurity;

Tα παραδοσιακά μέτρα ασφαλείας hardware και ανάπτυξης λογισμικού εξακολουθούν να κυριαρχούν, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 75 τοις εκατό της συνολικής αγοράς. Αυτή η ανάπτυξη υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη μετάβαση στις επενδύσεις που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς οι οργανισμοί προσπαθούν να προστατεύσουν περισσότερα δεδομένα και εργασίες που βρίσκονται στο public cloud.

Επιπλέον, οι πάροχοι IT έχουν εισαγάγει νέους τρόπους συνεργασίας με κανάλια και επιχειρηματικούς πελάτες όσον αφορά την αγορά, την κατανάλωση και την εξυπηρέτηση και συμβάλλουν στην απλοποίηση των διαδικασιών ασφαλείας, μέσα στα όλο και πιο περίπλοκα περιβάλλοντα πληροφορικής.

- Advertisement -

Η παγκόσμια αγορά του Cybersecurity, έφτασε τα 9,7 δισ. δολάρια σε αποστολές παραγγελιών το τελευταίο τρίμηνο.

 

Όπως γίνεται προφανές από την έρευνα της Canalys, οι επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

Τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων ransomware που έχουν πλήξει τις επιχειρήσεις, έχουν στοιχίσει μεγάλα ποσά, προκειμένου να αποκτηθούν και πάλι τα κρυπτογραφημένα αρχεία των εταιρειών.

Η ενίσχυση των στρατηγικών ασφαλείας σε όλες τις συσκευές, τις υποδομές, τις περιμέτρους και τις εφαρμογές θα εξακολουθήσει να είναι κρίσιμη. Η αύξηση της κατάρτισης των εργαζομένων και η εξασφάλιση μεγαλύτερης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα είναι επίσης σημαντική.

Καθώς εμφανίζονται νέες απειλές στον κυβερνοχώρο, πιθανότατα θα αναδυθούν ακόμα περισσότερες εκδόσεις λογισμικού ασφάλειας, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Η διαφοροποίηση των προϊόντων θα είναι καθοριστική, αλλά επίσης το να έχουν οι πελάτες την επιλογή νέων μοντέλων ανάπτυξης και απλοποιημένη χορήγηση αδειών, θα είναι ζωτικής σημασίας.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός απειλών, δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους  παρόχους υπηρεσιών IT να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους για να παρέχουν πιο ολιστικές προσφορές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ώστε να αξιολογήσουν, να προτείνουν, να αναπτύξουν, να ενσωματώσουν και να διαχειριστούν λύσεις και υπηρεσίες πολλαπλών προμηθευτών που ενσωματώνουν διάφορα μοντέλα ανάπτυξης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...