ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία Cloud computing PCM έπεσε θύμα hacking

Η εταιρεία Cloud computing PCM έπεσε θύμα hacking

PCM

Θύμα hacking φαίνεται πως έπεσε η γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών cloud, PCM, από μια ομάδα hacker, η οποία κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση στην εσωτερική υποδομή της.

Με έδρα της την Καλιφόρνια και με έσοδα άνω των 2 δισ. δολαρίων το 2018, η PCM αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών cloud και hardware. Σύμφωνα με μία έκθεση του ειδικού σε θέματα ασφαλείας δημοσιογράφου Brian Krebs, η εταιρεία ανακάλυψε την παραβίαση στα μέσα Μαΐου. Πηγές του είπαν ότι οι επιτιθέμενοι έκλεψαν τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών του Office 365 και ότι ενδιαφέρονται κυρίως να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα δεδομένα για τη διεξαγωγή απάτης με δωροκάρτες.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σε αυτήν την περίπτωση δεν διαφέρει από άλλες επιθέσεις σε μεγάλους παρόχους πληροφορικής που έχουν γίνει στο παρελθόν, όπου η ομάδα hacking στέλνει emails ηλεκτρονικού “ψαρέματος” σε εταιρείες και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με δωροκάρτες.

Μόλις η ομάδα κατάφερνε να μολύνει ένα σύστημα, χρησιμοποιούσε μια προσαρμοσμένη έκδοση ενός malware που ονομάζεται Mimikatz, το οποίο συλλέγει τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης από τη μνήμη.

Ο Krebs πιστεύει ότι αυτή η ομάδα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2016, εστιάζοντας αρχικά σε λιανοπωλητές, ενώ η επέκτασή της σε εταιρείες όπως η PCM, ξεκίνησε μόλις φέτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κακόβουλοι παράγοντες θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να στοχεύσουν έναν τρίτο πάροχο, για να θέσουν σε κίνδυνο πολλούς οργανισμούς.

Η PCM επιβεβαίωσε στην Naked Security ότι η επίθεση επηρέασε ορισμένους πελάτες, αλλά ότι δεν χάθηκαν προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών.

Είτε είστε πάροχος υπηρεσιών cloud, εταιρεία φιλοξενίας, μια μικρή επιχείρηση ή ακόμα και απλώς ένας οικιακός χρήστης με φορητό υπολογιστή, η πρόληψη των παραβιάσεων είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπισή τους.

Υπάρχουν πολλοί απατεώνες εκεί έξω που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για να καταφέρουμε να μείνουμε ασφαλείς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS