Τρίτη, 7 Απριλίου, 17:20
Αρχική security Η εταιρεία Cloud computing PCM έπεσε θύμα hacking

Η εταιρεία Cloud computing PCM έπεσε θύμα hacking

PCM

Θύμα hacking φαίνεται πως έπεσε η γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών cloud, PCM, από μια ομάδα hacker, η οποία κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση στην εσωτερική υποδομή της.

Με έδρα της την Καλιφόρνια και με έσοδα άνω των 2 δισ. δολαρίων το 2018, η PCM αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών cloud και hardware. Σύμφωνα με μία έκθεση του ειδικού σε θέματα ασφαλείας δημοσιογράφου Brian Krebs, η εταιρεία ανακάλυψε την παραβίαση στα μέσα Μαΐου. Πηγές του είπαν ότι οι επιτιθέμενοι έκλεψαν τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών του Office 365 και ότι ενδιαφέρονται κυρίως να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα δεδομένα για τη διεξαγωγή απάτης με δωροκάρτες.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σε αυτήν την περίπτωση δεν διαφέρει από άλλες επιθέσεις σε μεγάλους παρόχους πληροφορικής που έχουν γίνει στο παρελθόν, όπου η ομάδα hacking στέλνει emails ηλεκτρονικού “ψαρέματος” σε εταιρείες και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με δωροκάρτες.

Μόλις η ομάδα κατάφερνε να μολύνει ένα σύστημα, χρησιμοποιούσε μια προσαρμοσμένη έκδοση ενός malware που ονομάζεται Mimikatz, το οποίο συλλέγει τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης από τη μνήμη.

Ο Krebs πιστεύει ότι αυτή η ομάδα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2016, εστιάζοντας αρχικά σε λιανοπωλητές, ενώ η επέκτασή της σε εταιρείες όπως η PCM, ξεκίνησε μόλις φέτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κακόβουλοι παράγοντες θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να στοχεύσουν έναν τρίτο πάροχο, για να θέσουν σε κίνδυνο πολλούς οργανισμούς.

Η PCM επιβεβαίωσε στην Naked Security ότι η επίθεση επηρέασε ορισμένους πελάτες, αλλά ότι δεν χάθηκαν προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών.

Είτε είστε πάροχος υπηρεσιών cloud, εταιρεία φιλοξενίας, μια μικρή επιχείρηση ή ακόμα και απλώς ένας οικιακός χρήστης με φορητό υπολογιστή, η πρόληψη των παραβιάσεων είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπισή τους.

Υπάρχουν πολλοί απατεώνες εκεί έξω που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για να καταφέρουμε να μείνουμε ασφαλείς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...