Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:57
Αρχική security Πως να προστατέψουν οι επιχειρήσεις το απομακρυσμένο προσωπικό από επιθέσεις phishing;

Πως να προστατέψουν οι επιχειρήσεις το απομακρυσμένο προσωπικό από επιθέσεις phishing;

Μήπως η επιχείρησή σας αποχαιρετά τον παλιό τρόπο εργασίας, κατά τον οποίο όλοι οι υπάλληλοι ξοδεύουν οκτώ ώρες την ημέρα στο γραφείο και κινείται υπέρ ενός ευέλικτου τρόπου εργασίας από οπουδήποτε;

Οι επιχειρήσεις που υιοθετούν το τελευταίο αυτό μοντέλο απολαμβάνουν πολλά οφέλη, θα πρέπει όμως να εξασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοι που δουλεύουν απομακρυσμένα δεν θα πέσουν θύματα επιθέσεων phishing. Η σιγουριά ότι ο οποιοσδήποτε δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στην επιχείρηση θέτοντας την ανοιχτή σε εισβολές και οικονομικές απώλειες είναι πολύ σημαντικό για την λειτουργία της.

Βλέποντας ένα παράδειγμα, ο αριθμός των Αυστραλών που επιλέγουν να δουλέψουν μακριά από το γραφείο για μερικές μέρες ή ολόκληρες εβδομάδες  συνεχίζει να ανεβαίνει. Το 2016, τα στοιχεία της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειχναν ότι το ένα τρίτο των Αυστραλών εργαζομένων δούλευαν από το σπίτι σε τακτική βάση. Πιο πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς Ομάδας Εργασίας (IWG) υποδηλώνει ότι ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Περίπου το 50% των υπαλλήλων της Αυστραλίας εργάστηκαν εξ αποστάσεως για τουλάχιστον μισό χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της IWG του 2018. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είπαν ότι δουλεύουν τουλάχιστον μία ημέρα κάθε εβδομάδα εκτός γραφείου.

phishing

Το να είναι σε θέση ο κάθε υπάλληλος να επιτύχει την ελάχιστη ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής, και να προσαρμόσει τις ώρες εργασίας για να μπορεί να ρυθμίσει και την προσωπική του ζωή φυσικά αποτελεί πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Οι επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη που απορρέουν από ένα πιο ευτυχισμένο και πιο ευχαριστημένο εργατικό δυναμικό – βελτιωμένη παραγωγικότητα και χαμηλότερη αμοιβή προσωπικού.

Η εξασφάλιση ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται εξ αποστάσεως δεν γίνονται αδύναμοι κρίκοι στην αλυσίδα ασφαλείας έχει καταστεί σημαντική πρόκληση για τα τμήματα πληροφορικής και τους επαγγελματίες της ασφάλειας. Τα τελευταία στοιχεία από το γραφείο του Αυστραλιανού Επιτρόπου Πληροφόρησης (OAIC), δείχνουν ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, το OAIC έλαβε 215 κοινοποιήσεις σημαντικών παραβιάσεων δεδομένων. Το 61% αυτών είναι το αποτέλεσμα κακόβουλων ή εγκληματικών επιθέσεων. Από αυτές τις 131 παραβιάσεις, τα δύο τρίτα αφορούσαν περιστατικά στον κυβερνοχώρο, όπως phishing, malware και ransomware.

- Advertisement -

Εν τω μεταξύ, οι phishing (ηλεκτρονικού “ψαρέματος”) επιθέσεις έχουν γίνει πολύ πιο εξελιγμένες από ό, τι ήταν κάποτε. Έχουν περάσει οι μέρες των αναδημιουργημένων λογοτύπων και των κακογραμμένων προτροπών με στόχο την αποστολή χρημάτων ή των επειγόντων μέτρων για την αποφυγή επικείμενων νομικών διαδικασιών. Την θέση τους έχουν πάρει τα εξατομικευμένα και αξιόπιστα μηνύματα που μπορούν να καταφέρουν ακόμη και τους πιο υποψιασμένους παραλήπτες να ακολουθήσουν τις «οδηγίες» των hacker. Η εξασφάλιση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αναγκαστούν να το κάνουν – ή τουλάχιστον θα μειώσουν την πιθανότητα να συμβεί – απαιτεί μια συντονισμένη στρατηγική. Η ανάπτυξη μιας απλής λύσης για την προστασία των εργαζομένων και της επιχείρησης, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τη συσκευή και τις περιστάσεις, θα πρέπει να αποτελεί κρίσιμο στοιχείο αυτής της στρατηγικής.

Μια τέτοια τεχνολογία είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την φήμη της και την οικονομική και νομική πτώση που μπορεί να προκαλέσει μια παραβίαση δεδομένων ή συστημάτων.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, και ειδικά όταν πρόκειται για επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος, η εκπαίδευση είναι μια από τις καλύτερες μορφές πρόληψης που υπάρχουν. Όχι μόνο με τη μορφή κατάρτισης ευαισθητοποίησης αλλά και ως μέρος μιας συνεχούς διαδικασίας, ενισχυμένη με ετήσιες ή εξαμηνιαίες συνεδρίες επανεκπαίδευσης, αλλά με την άμεση εκπαίδευση, που παρέχεται μέσω ειδοποίησης email, αμέσως μόλις έχει αποφευχθεί μια ενδεχόμενη παραβίαση.

Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στη μείωση της πιθανότητας να πέσουν θύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ουσιαστικά θα πρέπει να γίνεται μια εκπαίδευση σε τύπου σεμιναρίων στα στελέχη και τους υπαλλήλους για να είναι προετοιμασμένοι. Είναι κρίμα να δημιουργούνται τόσο σοβαρά θέματα από ένα Email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...