Αρχικήsecurity5 λόγοι που χρειάζεστε σχέδιο διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο

5 λόγοι που χρειάζεστε σχέδιο διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο

κυβερνοχώρο

Στην εποχή μας, η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί μία πολύ σημαντική πτυχή, τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας να υπάρχει ένα πλάνο αντιμετώπισης κινδύνων που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο, ειδικά στον τομέα των επιχειρήσεων, το οποίο για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να βασίζεται σε ένα συνδυασμό στρατηγικών, τεχνολογιών και εκπαίδευσης των χρηστών, ώστε να αποφευχθούν παραβιάσεις ασφαλείας. Ας δούμε τους σημαντικότερους λόγους, για τους οποίους μας χρειάζεται ένα τέτοιο πλάνο προστασίας:

  1. Για να εξοικειωθείτε με τις απειλές του Κυβερνοχώρου

Από τις πιο συχνές απειλές στο κυβερνοχώρο είναι τα scams, τα οποία μεταμφιέζονται σε γνωστές εταιρείες ή επωνυμίες και χρησιμοποιούνται από κακόβουλους παράγοντες προκειμένου να εξαπατήσουν τους χρήστες και να κλέψουν πληροφορίες από αυτούς. Μαθαίνοντας για όλες τις νέες τάσεις σε ότι αφορά την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο μπορούμε να είμαστε πιο ασφαλείς.

  1. Για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας από διαρροή

Η διαρροή δεδομένων αποτελεί συχνό αποτέλεσμα μίας επίθεσης από κακόβουλους hackers. Οι επιτιθέμενοι στοχεύουν τα προσωπικά δεδομένα ή τα δεδομένα των πελατών μιας επιχείρησης, με τα οποία μπορούν στη συνέχεια να κλέψουν χρήματα από τους ίδιους ή να τα χρησιμοποιήσουν για άλλους κακόβουλους σκοπούς. Ένα σχέδιο πρόβλεψης θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να αποφευχθεί μία τέτοια κατάσταση.

  1. Για να προστατευτείτε από ransomware

Πρόκειται για μια σημαντική απειλή για τις επιχειρήσεις όπου οι εγκληματίες που δρουν στον κυβερνοχώρο διεισδύουν στο σύστημα ενός οργανισμού και κρυπτογραφούν όλα τα δεδομένα, με σκοπό να ζητήσουν λύτρα για να τα αποκρυπτογραφήσουν. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για μια εταιρεία, τόσο οικονομικές όσο και για την αξιοπιστία της. Η κατάλληλη γνώση γύρω από τέτοια ζητήματα μπορεί να σώσει μία επιχείρηση από αυτή την οδυνηρή κατάσταση.

  1. Για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας online

Στις μέρες μας, πολλές από τις επιχειρήσεις δεν διαθέτουν φυσικά καταστήματα. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα από κινδύνους του κυβερνοχώρου, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να είναι κερδοφόρες.

  1. Λόγω της αυξημένης συχνότητας των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Η ένταση και η συχνότητα των cyberattacks έχουν επίσης αυξηθεί σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο αριθμό χρηστών και τις δραστηριότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου. Πολλές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι οι επιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνές και επικίνδυνες με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη για γνώσεις και σχέδια που αφορούν την ασφάλεια των συστημάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS