ΑρχικήsecuritySnowden: "Αυτό, που λείπει από το Bitcoin, είναι η ιδιωτικότητα"

Snowden: “Αυτό, που λείπει από το Bitcoin, είναι η ιδιωτικότητα”

Snowden

Ο Edward Snowden μίλησε στο συνέδριο Bitcoin2019 και δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ελάττωμα του Bitcoin, αυτή τη στιγμή, είναι η έλλειψη ιδιωτικότητας.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο τόνισε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι πάρα πολύ σημαντική και ότι η έλλειψή της από το Bitcoin αποτελεί απειλή.

Ο Snowden δήλωσε ότι στο παρελθόν ήταν υποστηρικτής του Bitcoin και ότι και ο ίδιος χρησιμοποιούσε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία, για να επικοινωνεί με δημοσιογράφους το 2013, την οποία πλήρωνε με bitcoin.

Απειλές προς και από τις exchange πλατφόρμες

Αναφερόμενος στους κανονισμούς των τραπεζών και των κυβερνήσεων, ο Snowden τόνισε ότι οι exchange πλατφόρμες πρέπει οπωσδήποτε να υπερασπιστούν το απόρρητο των χρηστών τους. Ο ειδικός ασφαλείας φοβάται ότι αν μια πλατφόρμα δεν δίνει σημασία στην ιδιωτικότητα, τότε θα αρχίσουν να το κάνουν όλες.

Ο Snowden δήλωσε ότι όλες οι μεγάλες exchange πλατφόρμες, όπως η Coinbase, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους χρήστες τους. “Θέλουν μόνο να καλύψουν τον εαυτό τους. Σας εκθέτουν, κλείνουν τον λογαριασμό σας και κρατούν τα χρήματά σας”, είπε.

Επίσης, δήλωσε τη δυσαρέσκειά του για την ανάπτυξη χρηματοπιστωτικών cryptocurrency υπηρεσιών, καθώς, όπως λέει, πολλές από αυτές αρχίζουν να μοιάζουν πάρα πολύ στις τράπεζες.

“Κάτι ασυγχώρητο είναι ότι συνεχίζετε να αναπτύσσετε υπηρεσίες, που προσπαθούν να μοιάσουν με τράπεζες, αλλά ο κόσμος δεν χρειάζεται άλλες τράπεζες”, δήλωσε.

Ωστόσο, ο Snowden αναφέρθηκε και στους Shadow Brokers, μια ομάδα hackers, που έκλεψαν πληροφορίες της NSA το 2016 και ζητούσαν bitcoins ως αντάλλαγμα.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελούσε την αρχή ενός κυβερνητικού πολέμου σχετικά με τα cryptocurrencies.

“Εάν ήταν δυνατή η παρακολούθηση του bitcoin, τότε η NSA θα τους είχε πιάσει”, είπε.

“Αν ξέρεις πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα, μπορείς να έχεις ιδιωτικότητα”. Οι hackers μπορούν να επιτεθούν και να μην αφήσουν κανένα ίχνος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS