ΑρχικήsecurityΗ Βραζιλία είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής στόχος επιθέσεων ransomware

Η Βραζιλία είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής στόχος επιθέσεων ransomware

Βραζιλία Η εταιρεία ασφαλείας Trend Micro έκανε μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, που έχει δεχτεί τις περισσότερες επιθέσεις ransomware.

Επίσης, η έκθεση της Fast Facts, η οποία περιγράφει τις τάσεις στο παγκόσμιο τοπίο στον κυβερνοχώρο, έδειξε ότι το 10,64% όλων των επιθέσεων ransomware, που έγιναν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, έγιναν στη Βραζιλία.

Την πρώτη θέση κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με ποσοστό 11,06% (επίσης, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους).

Τη λίστα με τους top πέντε πιο ελκυστικούς στόχους των hackers, συμπληρώνουν η Ινδία, το Βιετνάμ και η Τουρκία.

Η εταιρεία Trend Micro κατέληξε σε αυτά τα αποτελέσματα, εξετάζοντας τις επιθέσεις ransomware, που μοιράστηκαν μέσω email, μέσω διευθύνσεων URL και μέσω κακόβουλων αρχείων. Σύμφωνα με την έρευνα, έγιναν πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια απόπειρες από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και το Μάρτιο του 2019.

Όσον αφορά στις επιθέσεις ransomware, που μοιράζονται μέσω email, η Βραζιλία κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέχουν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, οι επιθέσεις ransomware μέσω διευθύνσεων URL δεν είναι τόσο συχνές στη Βραζιλία. Και πάλι κατέχει σχετικά υψηλή θέση αλλά όχι τόσο όσο στις επιθέσεις μέσω email. Σε αυτή την κατηγορία, βρίσκεται μέσα στις 15 πιο στοχευμένες χώρες.

Το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις δεν είναι τόσο συχνές στη Βραζιλία, οφείλεται εν μέρει και στην ίδια την Trend Micro, η οποία έχει μπλοκάρει περίπου 2,5 εκατομμύρια τέτοιες απειλές στη χώρα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μια και μόνο κακόβουλη διεύθυνση URL θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 12 χρήστες της Βραζιλίας.

Μια άλλη παρατήρηση, που έκανε η εταιρεία, είναι ότι το χρηματικό ποσό, που ζητούν οι hackers για την απελευθέρωση κρυπτογραφημένων αρχείων, μετά τις επιθέσεις ransomware, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Coveware, το μέσο ποσό ανά περιστατικό, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, είναι 12.762 δολάρια, έναντι 6.733, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS