Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:16
Αρχική security Η Βραζιλία είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής στόχος επιθέσεων ransomware

Η Βραζιλία είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής στόχος επιθέσεων ransomware

Βραζιλία Η εταιρεία ασφαλείας Trend Micro έκανε μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, που έχει δεχτεί τις περισσότερες επιθέσεις ransomware.

Επίσης, η έκθεση της Fast Facts, η οποία περιγράφει τις τάσεις στο παγκόσμιο τοπίο στον κυβερνοχώρο, έδειξε ότι το 10,64% όλων των επιθέσεων ransomware, που έγιναν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, έγιναν στη Βραζιλία.

Την πρώτη θέση κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με ποσοστό 11,06% (επίσης, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους).

Τη λίστα με τους top πέντε πιο ελκυστικούς στόχους των hackers, συμπληρώνουν η Ινδία, το Βιετνάμ και η Τουρκία.

Η εταιρεία Trend Micro κατέληξε σε αυτά τα αποτελέσματα, εξετάζοντας τις επιθέσεις ransomware, που μοιράστηκαν μέσω email, μέσω διευθύνσεων URL και μέσω κακόβουλων αρχείων. Σύμφωνα με την έρευνα, έγιναν πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια απόπειρες από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και το Μάρτιο του 2019.

Όσον αφορά στις επιθέσεις ransomware, που μοιράζονται μέσω email, η Βραζιλία κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέχουν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, οι επιθέσεις ransomware μέσω διευθύνσεων URL δεν είναι τόσο συχνές στη Βραζιλία. Και πάλι κατέχει σχετικά υψηλή θέση αλλά όχι τόσο όσο στις επιθέσεις μέσω email. Σε αυτή την κατηγορία, βρίσκεται μέσα στις 15 πιο στοχευμένες χώρες.

Το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις δεν είναι τόσο συχνές στη Βραζιλία, οφείλεται εν μέρει και στην ίδια την Trend Micro, η οποία έχει μπλοκάρει περίπου 2,5 εκατομμύρια τέτοιες απειλές στη χώρα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μια και μόνο κακόβουλη διεύθυνση URL θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 12 χρήστες της Βραζιλίας.

Μια άλλη παρατήρηση, που έκανε η εταιρεία, είναι ότι το χρηματικό ποσό, που ζητούν οι hackers για την απελευθέρωση κρυπτογραφημένων αρχείων, μετά τις επιθέσεις ransomware, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Coveware, το μέσο ποσό ανά περιστατικό, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, είναι 12.762 δολάρια, έναντι 6.733, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.